Дайджест COVID-19 20-24.2020

Інформація за 20-24 квітня 2020

1. На 24.04 в Україні зафіксовано 7647 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 24 квітня в Україні 7647 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 193 летальні, 601 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 477 нових випадків.


2. Кабінет Міністрів України сьогодні подовжив дію карантинних заходів у країні до 11 травня. Всі запроваджені карантинні заходи лишаються в силі, чинні норми будуть діяти щонайменше впродовж наступних двох тижнів.Рішення про подовження карантину ухвалено через те, що зростання кількості інфікованих COVID-19 у країні триває.


3. До 11 травня заборонено:

- з 6 квітня перебування в громадських місцях без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема, респіратора або захисної маски, в тому числі виготовлених самостійно;

- з 6 квітня переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років, батьками, усиновлювачами, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями, іншими особами відповідно до закону або повнолітніми родичами дитини;

- перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів, інших осіб відповідно до закону або повнолітніх родичів дитини;

- відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;

- відвідування спортивних та дитячих майданчиків;

- проведення всіх масових заходів (встановлені винятки);

- знаходитись на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи її спеціальний статус;

- самовільно залишати місця обсервації (ізоляції).

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/211-2020-%D0%BF

Такі заходи є вимушеними, вони дозволять більш ефективно боротися з розповсюдженням COVID-19 та посилити контроль за дотриманням всіх правил карантину.


4. Німеччина та країни ЄС допомагають круїзним компаніям подолати кризу COVID-19

Федеральне міністерство економіки і енергетики Німеччини (BMWi) повідомило, що Німеччина, поряд з іншими європейськими країнами, дозволить круїзним лініях призупинити виплати по гарантованих експортних кредитах на один рік.

https://mtwtu.org.ua/news/germania-i-strany-es-pomogaut-kruiznym-kompaniam-preodolet-krizis-covid-19


5. IATA та ICS: уряди світу повинні сприяти зміні екіпажів суден

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) і Міжнародна палата судноплавства (ICS) разом закликали уряди вжити термінових заходів для полегшення процедури зміни екіпажів моряків.

https://mtwtu.org.ua/news/iata-i-ics-pravitelstva-mira-dolzny-sodejstvovat-smene-ekipazej-sudov


6. Режими контролю державою порту дотримуються прагматичного підходу

Режими контролю державою порту (PSC), які проводять інспекції на судах з метою моніторингу та забезпечення дотримання міжнародних норм, вказали, що в своїй роботі вони застосовують прагматичний, практичний і гнучкий підхід, визнаючи «пільговий режим», наданий багатьма державами прапора щодо винятків і звільнень для моряків, а також продовження дії їх робочих сертифікатів.

https://mtwtu.org.ua/news/rezimy-kontrola-gosudarstvom-porta-priderzivautsa-pragmaticnogo-podhoda


7. Німеччина дозволила зміни екіпажів в своїх портах

Про це йдеться в документі, направленому німецьким профспілкою ver.di, членською організацією Міжнародної федерації транспортників (ITF), на адресу Профспілки робітників морського транспорту України.

Дозволивши репатріації моряків, уряд Німеччини прийняв рекомендації Європейського Союзу, Міжнародної організації праці, Міжнародної морської організації та Міжнародної федерації транспортників.

Німецькі колеги повідомили, що тепер морякам дозволяється в'їжджати на територію Німеччини з метою приєднання до судна, а також залишати Німеччину для повернення на батьківщину, звичайно, дотримуючись при цьому загальні правила перебування в країні і перетину кордону. Це в рівній мірі відноситься до всіх національностей (громадянам і не громадянам ЄС).

https://mtwtu.org.ua/news/rezimy-kontrola-gosudarstvom-porta-priderzivautsa-pragmaticnogo-podhoda


8. Як вплинув спалах COVID-19 на морську галузь: Перший заступник Голови ПРМТУ Олег Григорюк відповів на питання в прямому ефірі UA: УКРАIНСЬКЕ РАДIО ОДЕСА: https://mtwtu.org.ua/news/oleg-grigoruk-v-efire-ua-ukrainske-radio-odesa


9. «Дій вдома»

Ця програма, розроблена спеціально для людей, які повинні проходити обсервацію в зв'язку з підтвердженням або підозрою на коронавірус.

Відповідно до нових доповнень, громадяни які прибули з-за кордону необхідно дотримати період обсервації, при використанні даного сервісу, це дозволяє проходити самоізоляціюу власній оселі.

https://mtwtu.org.ua/news/moraki-smogut-prohodit-observaciu-doma

Більше новин з тегом #Моряки

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Дякуємо за звернення!