Німеччина і країни ЄС допомагають круїзним компаніям подолати кризу COVID-19

Федеральне міністерство економіки і енергетики Німеччини (BMWi) повідомило, що Німеччина, поряд з іншими європейськими країнами, дозволить круїзним лініям призупинити виплати по гарантованим експортним кредитам на один рік.

Це рішення було прийнято, оскільки уряди Німеччини, Фінляндії, Франції, Італії та Норвегії прагнуть запобігти втраті ліквідності серед круїзних компаній, а також уникнути негативних наслідків для європейських верфей і їх постачальників.

Посилаючись на угоду, морський координатор федерального уряду Норберт Бракманн заявив: «Ми послаблюємо тиск на ліквідність круїзних ліній і тим самим допомагаємо стабілізувати довгострокові ділові відносини, що підтримують європейські верфі під час цієї кризи. Це - необхідність, враховуючи, що круїзний бізнес був фактично зупинений пандемією коронавирусу».

Уряди погодили принципи, які дозволять круїзним компаніям відкласти виплати по кредитах, підкріпленим експортними гарантіями державного сектору, на рік після подачі заявки. Так, Німеччина виділила близько 25 мільярдів євро для захисту побудованих в країні круїзних суден.

Круїзна індустрія вже серйозно постраждала від пандемії COVID-19, і багато круїзних компанії призупиняють свою роботу. Так, в середині березня Міжнародна асоціація круїзних ліній (CLIA) представила пропозицію віце-президенту Майклу Пенсу, в якому особлива увага приділяється профілактиці, виявленню і догляду під час спалаху коронавирусу, включаючи обмеження поїздок для мандрівників певного віку та осіб з хронічними проблемами зі здоров'ям.

Крім того, CLIA недавно оновила свої політики безпеки для боротьби із негативним впливом коронавирусу на здоров'я людини і круїзну індустрію.

BWMi повідомляє, що «круїзні компанії, які бажають подати заявку на кредитні канікули, тепер можуть звернутися до відповідного експортно-кредитного агентства».

Більше новин з тегом #В світі

Поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг

Коментар МЗС України

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!