ITF продовжує наполягати на наданні можливості вільного пересування морякам

Міжнародна федерація транспортників (ITF) і Міжнародна палата судноплавства (ICS) вже неодноразово закликали уряди сприяти вільному пересуванню моряків.

Спільно ITF і ICS закликають уряди:

- Визначити обмежену кількість аеропортів для безпечного пересування і репатріації екіпажів.

- Розглядати моряків як ключових працівників, які надають необхідні послуги під час пандемії Covid-19, і скасувати національні обмеження, призначені для пасажирів і допоміжного персоналу.

- Виконати свої зобов'язання з підтримки ланцюжків поставок, приймаючи всі необхідні термінові заходи з цього питання.


ICS і ITF також підготували шаблони листів-дозволів для моряків, з метою допомогти владі розпізнавати їх статус ключових працівників транспорту, які працюють на законних підставах.

Судноплавні компанії можуть використовувати шаблон листа для спрощення формальностей - перекласти текст на бланк компанії, заповнити особисті дані моряка і видати заповнений сертифікат тим морякам, кому це необхідно, за умови, що моряки пройшли необхідний медичний огляд.

У листі йдеться: «Цей лист-дозвіл засвідчує, що конкретному моряку повинна бути надана можливість вільного пересування між своїм будинком і судном, і що він пройшов медичний огляд».

Зразок листа та інші документи моряків можна знайти в спеціальному розділі «COVID-19» на веб-сайті ITF Global в розділі «Моряки». Перейти в цей розділ можна з головної сторінки. Там ви побачите вкладку «COVID-19 Resources» ліворуч:

https://www.itfglobal.org/en/sector/seafarers

Більше новин з тегом #ITF

ITF засуджує обстріл української дитячої лікарні

Міжнародна федерація транспортників (ITF) категорично засуджує жахливий обстріл дитячої лікарні «Охматдит» у Києві, здійснений російськими військами.

Дорогі моряки, з професійним святом!

Сьогодні, 25 червня, відзначається Міжнародний день моряка.

«Якщо ми зможемо вистояти у ці важкі часи, ми переможемо»: в Лондоні пройшов Український морський форум

12 років рабства на судні — Абдул Нассер Салех нарешті вдома

Дванадцять років тому Абдул Нассер Салех приступив до своїх обов'язків механіка на судні Al Maha. Після цього він застряг на борту цього судна на шокуючий термін - 4 000 днів.

Дякуємо за звернення!