ITF продовжує наполягати на наданні можливості вільного пересування морякам

Міжнародна федерація транспортників (ITF) і Міжнародна палата судноплавства (ICS) вже неодноразово закликали уряди сприяти вільному пересуванню моряків.

Спільно ITF і ICS закликають уряди:

- Визначити обмежену кількість аеропортів для безпечного пересування і репатріації екіпажів.

- Розглядати моряків як ключових працівників, які надають необхідні послуги під час пандемії Covid-19, і скасувати національні обмеження, призначені для пасажирів і допоміжного персоналу.

- Виконати свої зобов'язання з підтримки ланцюжків поставок, приймаючи всі необхідні термінові заходи з цього питання.


ICS і ITF також підготували шаблони листів-дозволів для моряків, з метою допомогти владі розпізнавати їх статус ключових працівників транспорту, які працюють на законних підставах.

Судноплавні компанії можуть використовувати шаблон листа для спрощення формальностей - перекласти текст на бланк компанії, заповнити особисті дані моряка і видати заповнений сертифікат тим морякам, кому це необхідно, за умови, що моряки пройшли необхідний медичний огляд.

У листі йдеться: «Цей лист-дозвіл засвідчує, що конкретному моряку повинна бути надана можливість вільного пересування між своїм будинком і судном, і що він пройшов медичний огляд».

Зразок листа та інші документи моряків можна знайти в спеціальному розділі «COVID-19» на веб-сайті ITF Global в розділі «Моряки». Перейти в цей розділ можна з головної сторінки. Там ви побачите вкладку «COVID-19 Resources» ліворуч:

https://www.itfglobal.org/en/sector/seafarers

Більше новин з тегом #ITF

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!