Засуха впливає на транзит через Панамський канал

Сильна засуха призводить до введення обмежень на кількість щоденних транзитів суден через Панамський канал

Адміністрація Панамського каналу (АПК) оголосила про намір скоротити щоденний транзит суден з метою економії води у зв'язку з триваючою засухою.

Нові обмеження вводяться у зв'язку з тим, що АПК вже ввела низку лімітів на осадку найважливішого судноплавного шляху, що обмежують кількість вантажів, які можуть перевозитися суднами.

Цього року Ель-Ніньо призвів до сухіших, ніж зазвичай, умов у Панамі, що посилило засуху і спричинило зниження рівня води в озері Гатун.

Починаючи з 30 липня 2023 р., щоденну пропускну спроможність Панамського каналу буде скориговано, вона становитиме в середньому 32 судна на день: 10 суден у шлюзах Neopanamax і 22 судна - у Panamax. Надалі пропускна спроможність може бути відкоригована залежно від таких чинників, як рівень води в озері Гатун, погодні умови і специфіка суден, які проходять.

Максимальна пропускна спроможність Панамського каналу, включно зі шлюзами Panamax і розширеним Neopanamax, становить приблизно 38-40 суден на добу, але зазвичай на місяць проходить близько 34-38 суден. Однак за травень та червень, у середньому в день відбувалося 32,58 та 32,13 транзитів суден відповідно. Хоча такі фактори, як технічне обслуговування, можуть впливати на добову пропускну спроможність шлюзів Панамського каналу, введені транзитні ліміти є першими кліматичними обмеженнями з моменту відкриття розширених шлюзів Neopanamax у 2016 році. АПК також повідомляє, що залишає за собою право вводити додаткові заходи і процедури для забезпечення безпечної та ефективної роботи каналу.

Також наголошується, що скорочення щоденних транзитів через Панамський канал протягом тривалого періоду призведе до збільшення часу очікування суден без резервування. «У зв'язку з цим ми наполегливо рекомендуємо всім клієнтам скористатися нашою системою бронювання транзиту, щоб знизити ймовірність затримок», - йдеться в повідомленні.

АПК зазначає, що під час 2-го і 3-го періодів бронювання, які розпочнуться 1 і 19 серпня відповідно, пріоритет буде віддаватися повним контейнеровозам. Місця, що залишилися, розподілятимуться відповідно до рейтингу клієнтів.

More news with tag #In World

Поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг

Коментар МЗС України

Criminalisation: An International Issue

Find out more about how the International Transport Workers' Federation (ITF) is tackling the unfair treatment of seafarers following incidents and suspected maritime crimes

MTWTU addressed the Ministry of Foreign Affairs of Ukraine for further clarification

Following the announcement by the Ministry of Foreign Affairs of Ukraine of a temporary suspension of consular actions in foreign diplomatic missions on applications of Ukrainian male citizens aged 18 to 60 years (except for actions related to issuing identity cards for returning to Ukraine), the MTWTU received numerous requests from seafarers, citizens of Ukraine, who are abroad.

Solidarity Beyond Borders: European Trade Unions Support Ukraine

The Marine Transport Workers' Trade Union of Ukraine (MTWTU) participated in the Trade Union Summit for Ukraine organized by the European Trade Union Confederation (ETUC). It took place on April 22-23 in Lublin (Poland) and brought together about 120 representatives of various European trade unions.

Thank you for contacting us!