ПРМТУ запропонувала Кабінету Міністрів України заходи додаткової підтримки моряків як «ключових працівників»

01 грудня 2020 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй (ООН) схвалила резолюцію, якою закликала всі держави-члени ООН визнати моряків і інший морський персонал «ключовими працівниками» і вжити заходів для розв'язання кризи, пов'язаного зі зміною екіпажу.

Раніше до необхідності визнання моряків в якості «ключових працівників» та надання їм заходів додаткової підтримки закликали Міжнародна морська організація та Міжнародна організація праці.

ПРМТУ, з метою визнання моряків «ключовими працівниками» на національному рівні, було підготовлено проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про додаткові заходи державної підтримки моряків, які працюють на суднах в міжнародних рейсах».

Проєктом постанови, зокрема, пропонується:

- визнати моряків категорією працівників, які потребують додаткової підтримки в умовах світової пандемії COVID-19;

- визначити національного координатора з питань замін екіпажів суден;

- спростити порядок продовження кваліфікаційних документів моряків;

- продовжити терміни дії документів моряків, які знаходяться в рейсах на суднах, що виконують міжнародні рейси;

- створити міжвідомчу робочу групу з питань спрощення надання морякам адміністративних послуг.

Пропозиції ПРМТУ були підтримані Міжнародною федерацією транспортників (ITF), яка направила відповідний лист Віце-Прем'єр-Міністру України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ользі Стефанішиній.

Проєкт постанови, підготовлений ПРМТУ, спрямований до розгляду Кабінетом Міністрів України.

ПРМТУ закликає Кабінет Міністрів України і Міністерство інфраструктури України в можливо короткі терміни розглянути пропозиції ПРМТУ і надати морякам додаткову підтримку як «ключовим працівникам» в умовах світової пандемії COVID-19.

Більше новин з тегом #ITF

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!