ПРМТУ запропонувала Кабінету Міністрів України заходи додаткової підтримки моряків як «ключових працівників»

01 грудня 2020 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй (ООН) схвалила резолюцію, якою закликала всі держави-члени ООН визнати моряків і інший морський персонал «ключовими працівниками» і вжити заходів для розв'язання кризи, пов'язаного зі зміною екіпажу.

Раніше до необхідності визнання моряків в якості «ключових працівників» та надання їм заходів додаткової підтримки закликали Міжнародна морська організація та Міжнародна організація праці.

ПРМТУ, з метою визнання моряків «ключовими працівниками» на національному рівні, було підготовлено проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про додаткові заходи державної підтримки моряків, які працюють на суднах в міжнародних рейсах».

Проєктом постанови, зокрема, пропонується:

- визнати моряків категорією працівників, які потребують додаткової підтримки в умовах світової пандемії COVID-19;

- визначити національного координатора з питань замін екіпажів суден;

- спростити порядок продовження кваліфікаційних документів моряків;

- продовжити терміни дії документів моряків, які знаходяться в рейсах на суднах, що виконують міжнародні рейси;

- створити міжвідомчу робочу групу з питань спрощення надання морякам адміністративних послуг.

Пропозиції ПРМТУ були підтримані Міжнародною федерацією транспортників (ITF), яка направила відповідний лист Віце-Прем'єр-Міністру України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ользі Стефанішиній.

Проєкт постанови, підготовлений ПРМТУ, спрямований до розгляду Кабінетом Міністрів України.

ПРМТУ закликає Кабінет Міністрів України і Міністерство інфраструктури України в можливо короткі терміни розглянути пропозиції ПРМТУ і надати морякам додаткову підтримку як «ключовим працівникам» в умовах світової пандемії COVID-19.

Більше новин з тегом #ITF

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Команду ITF Інспекторату розширено: напоготові до роботи

Ще одинадцять інспекторів ITF пройшли вступну програму, яка відбулася в ITF House в Лондоні, Великобританія. Зараз вони вже цілком готові до виконання своїх нових обов'язків і боротьби за права моряків у всьому світі, сприяючи зміцненню солідарності з міжнародними профспілками та зацікавленими сторонами морської галузі.

Double Bookkeeping, або подвійна бухгалтерія

Ще один вид обману та обкрадання моряків

Дякуємо за звернення!