Підтримка і солідарність капітану Гаврилову

Глобальні морські профспілки на конференції ITF в Коломбо закликали шрі-ланкійський уряд зробити все можливе, щоб прискорити звільнення капітана Геннадія Гаврилова.

Сотні профспілкових активістів з морських профспілок, членських організації ITF, висловили сьогодні свою підтримку і солідарність українському капітану в його боротьбі за свою свободу.

Той факт, що капітан Гаврилов продовжує перебувати в Шрі-Ланці через три роки після арешту і майже чотири роки після першого прибуття в країну, є кричущим порушенням прав людини і наочним прикладом криміналізації.

У міжнародному праві чітко прописані права осіб, які підлягають затриманню державними органами; ці ж права містяться у Загальній декларації прав людини та Міжнародному пакті про громадянські і політичні права (тут і далі - МПГПП), Стаття 9 якого говорить, що кожна людина має право на свободу та що будь-яка особа, «заарештована або затримана за кримінальним звинуваченням. .., має право на судовий розгляд протягом розумного строку або на звільнення». Цей принцип і інші, що містяться в МПГПП, відображені в статті 13 Конституції Шрі-Ланки.

ПРМТУ продовжує активно вивчати всі можливі дипломатичні шляхи вирішення справи капітана Гаврилова для його безпечного і негайного повернення в Україну, щоб він міг отримати необхідну йому медичну допомогу..


Відео: https://www.itfglobal.org/en/news/global-maritime-unions-call-sri-lankan-government-expedite-release-captain-gennadiy-gavryloy

Більше новин з тегом #Моряки

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Double Bookkeeping, або подвійна бухгалтерія

Ще один вид обману та обкрадання моряків

«Ракета вибухнула у 500 метрах від нашого судна»

Розповів член екіпажу судна PINOCCHIO, атакованого хуситами

Дякуємо за звернення!