Підтримка і солідарність капітану Гаврилову

Глобальні морські профспілки на конференції ITF в Коломбо закликали шрі-ланкійський уряд зробити все можливе, щоб прискорити звільнення капітана Геннадія Гаврилова.

Сотні профспілкових активістів з морських профспілок, членських організації ITF, висловили сьогодні свою підтримку і солідарність українському капітану в його боротьбі за свою свободу.

Той факт, що капітан Гаврилов продовжує перебувати в Шрі-Ланці через три роки після арешту і майже чотири роки після першого прибуття в країну, є кричущим порушенням прав людини і наочним прикладом криміналізації.

У міжнародному праві чітко прописані права осіб, які підлягають затриманню державними органами; ці ж права містяться у Загальній декларації прав людини та Міжнародному пакті про громадянські і політичні права (тут і далі - МПГПП), Стаття 9 якого говорить, що кожна людина має право на свободу та що будь-яка особа, «заарештована або затримана за кримінальним звинуваченням. .., має право на судовий розгляд протягом розумного строку або на звільнення». Цей принцип і інші, що містяться в МПГПП, відображені в статті 13 Конституції Шрі-Ланки.

ПРМТУ продовжує активно вивчати всі можливі дипломатичні шляхи вирішення справи капітана Гаврилова для його безпечного і негайного повернення в Україну, щоб він міг отримати необхідну йому медичну допомогу..


Відео: https://www.itfglobal.org/en/news/global-maritime-unions-call-sri-lankan-government-expedite-release-captain-gennadiy-gavryloy

Більше новин з тегом #ITF

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!