Нові робочі місця для українських моряків

Сьогодні, 3-го грудня 2020 року, відбулася передача оригіналу Меморандуму між Україною і Республікою Хорватія про взаємне визнання дипломів моряків.

Підписання документа, яке відкладалося протягом декількох років, сьогодні стало можливим завдяки плідній співпраці між Профспілкою робітників морського транспорту України та Міністерством закордонних справ України.

Меморандум відкриває українським морякам нові перспективи - тепер дипломи українських моряків визнаються хорватською стороною в якості належного доказу професійної підготовки, що тягне за собою потенційне створення нових робочих місць для наших моряків на суднах під прапором Хорватії.

«Протягом кількох років наша Профспілка отримувала запити від хорватських судновласників щодо можливості найму українських моряків на судна під прапором Хорватії, однак відсутність Меморандуму про взаємне визнання дипломів перешкоджало налагодженню співпраці. Не дивлячись на те, що хорватський флот не дуже чисельний, судновласники все ж відчувають нестачу професійних кадрів. Ці питання ми також неодноразово піднімали з нашими колегами з Профспілки моряків Хорватії, з якими у ПРМТУ налагоджені добрі стосунки», - зазначив Олег Григорюк, перший заступник Голови ПРМТУ.

Для підписання документу була проведена клопітка спільна робота Профспілки, українських дипломатів і Міністерства моря, транспорту та інфраструктури Республіки Хорватія і сьогодні, коли документ офіційно підписаний, ми можемо сміливо говорити про нові можливості для українських моряків.

На сьогоднішній день ведеться робота з узгодження текстів проєктів Меморандумів з Канадою, Катаром, Китайською Народною Республікою, Ісламською Республікою Іран, Республікою Корея, Індонезією, Королівством Таїланді Малайзією.

Більше новин з тегом #Моряки

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Дякуємо за звернення!