Нові робочі місця для українських моряків

Сьогодні, 3-го грудня 2020 року, відбулася передача оригіналу Меморандуму між Україною і Республікою Хорватія про взаємне визнання дипломів моряків.

Підписання документа, яке відкладалося протягом декількох років, сьогодні стало можливим завдяки плідній співпраці між Профспілкою робітників морського транспорту України та Міністерством закордонних справ України.

Меморандум відкриває українським морякам нові перспективи - тепер дипломи українських моряків визнаються хорватською стороною в якості належного доказу професійної підготовки, що тягне за собою потенційне створення нових робочих місць для наших моряків на суднах під прапором Хорватії.

«Протягом кількох років наша Профспілка отримувала запити від хорватських судновласників щодо можливості найму українських моряків на судна під прапором Хорватії, однак відсутність Меморандуму про взаємне визнання дипломів перешкоджало налагодженню співпраці. Не дивлячись на те, що хорватський флот не дуже чисельний, судновласники все ж відчувають нестачу професійних кадрів. Ці питання ми також неодноразово піднімали з нашими колегами з Профспілки моряків Хорватії, з якими у ПРМТУ налагоджені добрі стосунки», - зазначив Олег Григорюк, перший заступник Голови ПРМТУ.

Для підписання документу була проведена клопітка спільна робота Профспілки, українських дипломатів і Міністерства моря, транспорту та інфраструктури Республіки Хорватія і сьогодні, коли документ офіційно підписаний, ми можемо сміливо говорити про нові можливості для українських моряків.

На сьогоднішній день ведеться робота з узгодження текстів проєктів Меморандумів з Канадою, Катаром, Китайською Народною Республікою, Ісламською Республікою Іран, Республікою Корея, Індонезією, Королівством Таїланді Малайзією.

Більше новин з тегом #Моряки

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Дякуємо за звернення!