Справа капітана Гаврилова

До ПРМТУ надійшло дуже багато питань щодо ситуації, в якій опинився український капітан Геннадій Гаврилов. Нагадаємо, йому заборонено залишати територію Шрі-Ланки з моменту арешту 23 червня 2016 року у зв'язку з розслідуванням по справі судна AVANT GARDE (IMO 8107036, під прапором Шрі-Ланки).

Геннадій Гаврилов був капітаном судна AVANT GARDE, а саме судно знаходилося в управлінні шріланкійскої компанії і було задіяно в забезпеченні безпеки на морі і запобігання нападів піратів. У зв'язку з призначенням судна на його борту знаходилися вогнепальна зброя і боєприпаси.

У жовтні 2015 року судно AVANT GARDE перебувало на якорі поза територіальними водами Шрі-Ланки за вказівкою компанії-оператора судна. Капітан Гаврилов очікував дозволу на захід у порт, коли AVANT GARDE був затриманий шріланкійскою владою і примусово заведений у територіальні води Шрі-Ланки. Судно було поставлено на стоянку в порту, а Геннадій Гаврилов залишився на його борту в якості капітана.

Через кілька місяців 23 червня 2016 року, капітан Гаврилов був заарештований за незаконне ввезення зброї в країну. З тих пір йому не було дозволено залишати територію держави, тим не менш, до цих пір українському моряку не було пред'явлено ніяких звинувачень.

У свою чергу, як тільки ПРМТУ стало відомо про ситуацію, 20 серпня 2016 року, нами було направлено лист на адресу Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Індія (Надзвичайного і Повноважного Посла України в Народній Республіці Бангладеш, Мальдівська Республіка) з проханням посприяти українському моряку.

Також Профспілка знаходилася в постійному листуванні з інспектором ITF на Шрі-Ланці та Національною професійною спілкою моряків Шрі-Ланки (NUSSL), членською організацією ITF, і самої ITF.

У лютому 2017 року ITF направила лист на ім'я Президента Шрі-Ланки з проханням про звільнення капітана Гаврилова під заставу. Він був звільнений без можливості залишати Шрі-Ланку.

Черговий лист з вимогою втрутитися в справу на прохання ПРМТУ був направлений від імені ITF 26 червня, після того, як стало відомо, що капітан Гаврилов відчуває серйозні проблеми з серцем і потребує життєво важливої операції.

«... беручи до уваги поточний стан здоров'я капітана Гаврилова, а також тривалий період, проведений ним далеко від дому та сім'ї, ми просимо Вас втрутитися у хід справи, щоб дозволити капітану Гаврилову назавжди повернутися на Батьківщину або, принаймні, отримати медичну допомогу, яку він гостро потребує», - йдеться у зверненні Стівена Коттона, Генерального секретаря ITF до Президента Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка.

ITF також погодила надання деякої фінансової допомоги для організації розгляду справи капітана Гаврилова Верховним судом.

ПРМТУ висловлює подяку ITF за підтримку і допомогу українським морякам. Ми сподіваємося, що гучний голос 18,5 мільйонів працівників транспорту буде почутий, і влада Шрі-Ланки прийме єдине вірне рішення - звільнити українського моряка.

Більше новин з тегом #ITF

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Команду ITF Інспекторату розширено: напоготові до роботи

Ще одинадцять інспекторів ITF пройшли вступну програму, яка відбулася в ITF House в Лондоні, Великобританія. Зараз вони вже цілком готові до виконання своїх нових обов'язків і боротьби за права моряків у всьому світі, сприяючи зміцненню солідарності з міжнародними профспілками та зацікавленими сторонами морської галузі.

Double Bookkeeping, або подвійна бухгалтерія

Ще один вид обману та обкрадання моряків

Дякуємо за звернення!