Близько 50 мільйонів доларів США заробітної плати ІТF повернула морякам у 2023 році

Опубліковані останні статистичні дані щодо роботи інспекторів ITF.

Ключові висновки свідчать, що станом на листопад 2023 року інспектори провели 9 785 перевірок (що на 1 688 більше, ніж за відповідний період 2022 року). З них: 5 740 планових перевірок; 1 559 – за запитами моряків/екіпажу.

Інспектори найбільше працювали над стягненням заборгованостей, в результаті повернувши морякам належні зарплати на суму 47 008 910 доларів США, що на 12 277 651 долар США більше, ніж у 2022 році. Зокрема, ITF Інспектор в Україні повернула морякам 535 000 доларів США у 2023 році.

Інспектори подали 117 зі 119 повідомлень про покинуті судна, на яких 1 795 моряків були визнані покинутими. Найбільша кількість покинутих суден зафіксована в Панамі - 23, на другому місці - 12 в Палау.

Зараз в ITF працюють 138 інспекторів в 120 портах в 59 країнах.

Стів Троусдейл, координатор Інспекторату ITF, зазначив: «Безумовно, ми безмежно пишаємося роботою наших інспекторів. Ці чоловіки та жінки притягають до відповідальності судновласників, які намагаються експлуатувати моряків. Занадто часто ми спостерігаємо погані умови праці та побуту, надмірну завантаженість моряків роботою і тривалі невиплати заробітної плати. Ось тут і вступають в справу інспектори, щоб домогтися справедливого ставлення до працівників».

Більше новин з тегом #Моряки

Основні питання військового обліку для моряків

Профспілка робітників морського транспорту України провела для моряків інформаційну зустріч-семінар з питань нововведень у військовому обліку, які діють з 18.05.2024 року. Зустріч була проведена у дистанційному режимі. Моряки мали можливість поставити питання, які їх найбільше цікавлять, та отримати вичерпну фахову юридичну інформацію.

ПРМТУ у парламенті Румунії

20 червня Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, виступив у парламенті Румунії в Бухаресті, де відбулося засідання Комітету моряків Східної, Центральної Європи та Норвегії (SCOCEEN).

ПРМТУ зустрілась з моряками в Румунії

В рамках спільного проєкту Профспілки робітників морського транспорту України та ITF Seafarers' Trust ПРМТУ організувала першу зустріч з українськими моряками, які тимчасово перебувають у Румунії. Це важлива подія, адже наша мета – бути поруч з членами Профспілки, попри складні обставини, в яких вони опинилися через війну в Україні.

Дорогі моряки, з професійним святом!

Сьогодні, 25 червня, відзначається Міжнародний день моряка.

Дякуємо за звернення!