Безпека мореплавання - понад усе

Наступна сесія семінару була присвячена темі безпеки мореплавання і, в її контексті, проблематиці стягнення компенсаційних виплат у разі смерті моряка або ж отримання ним травми на борту судна, що спричинила часткову або ж повну втрату працездатності.

Безпека мореплавання регулюється цілою низкою міжнародних інструментів, серед яких Міжнародна конвенція з охорони людського життя на морі (СОЛАС), Міжнародний кодекс з управління безпекою (МКУБ), Міжнародна конвенція про підготовку і дипломування моряків та несення вахти (ПДНВ) і, звичайно ж, Конвенція про працю в морському судноплавстві 2006 року (MLC, 2006) - Білль про права моряків, як її часто називають.

Цікаво, що перша версія Конвенції СОЛАС Міжнародної морської організації була прийнята в далекому 1914 році, по слідах загибелі «Титаніка», яка двома роками раніше забрала життя 1 503 пасажирів і членів екіпажу. Зокрема, конвенція того часу вперше встановила кількість рятувальних шлюпок на борту судна, так само як і іншого аварійно-рятувального обладнання для забезпечення безпеки пасажирів і членів екіпажу.

Більше новин з тегом #Моряки

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Дякуємо за звернення!