Безпека мореплавання - понад усе

Наступна сесія семінару була присвячена темі безпеки мореплавання і, в її контексті, проблематиці стягнення компенсаційних виплат у разі смерті моряка або ж отримання ним травми на борту судна, що спричинила часткову або ж повну втрату працездатності.

Безпека мореплавання регулюється цілою низкою міжнародних інструментів, серед яких Міжнародна конвенція з охорони людського життя на морі (СОЛАС), Міжнародний кодекс з управління безпекою (МКУБ), Міжнародна конвенція про підготовку і дипломування моряків та несення вахти (ПДНВ) і, звичайно ж, Конвенція про працю в морському судноплавстві 2006 року (MLC, 2006) - Білль про права моряків, як її часто називають.

Цікаво, що перша версія Конвенції СОЛАС Міжнародної морської організації була прийнята в далекому 1914 році, по слідах загибелі «Титаніка», яка двома роками раніше забрала життя 1 503 пасажирів і членів екіпажу. Зокрема, конвенція того часу вперше встановила кількість рятувальних шлюпок на борту судна, так само як і іншого аварійно-рятувального обладнання для забезпечення безпеки пасажирів і членів екіпажу.

Більше новин з тегом #ITF

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!