ІМО продовжує роботу над підготовкою Керівництва із справедливого поводження з моряками, затриманими за підозрою у вчиненні злочинів на морі

25 жовтня відбулося друге онлайн засідання Кореспондентської групи з розробки Керівництва із справедливого поводження з моряками, затриманими за підозрою у вчиненні злочинів під час роботи на судні.

Зазначена Кореспондентська група утворена рішенням 110-ої сесії Юридичного комітету Міжнародної морської організації (ІМО) з метою розробки оновленого Керівництва, положення якого мають гарантувати дотримання прав моряків у разі їх затримання правоохоронними органами іноземних держав, у томі числі право на незалежну правовому допомогу, право мати перекладача, право на вільне на приватне спілкування з консулом та інші базові права.

Позицію Міжнародної федерації транспортників (ITF) в Кореспондентській групі представляв радник Голови ПРМТУ.Нагадаємо, що робота з підготовки нового Керівництва була розпочата саме з пропозиції ПРМТУ, підтриманої ITF та Міністерством закордонних справ України.

Українські моряки, на жаль, часто страждають від безпідставних затримань правоохоронними органами, у тому числі за підозрою у вчиненні контрабандних перевезень наркотичних речовин. В більшості випадків такі контрабандні перевезення організовуються транснаціональними злочинними групами. Моряки, особливо під час контейнерних перевезень, не володіють об’єктивною інформацію про вміст опломбованого митними печатками контейнера. Незважаючи на це, моряки арештовуються правоохоронними органами, часто на тривалий час без будь-якої подальшої компенсації та реабілітації за безпідставні затримання.

Впевнені, що жоден моряк не може бути безпідставно звинувачений у вчиненні злочину тільки за те, що виконує свою роботу. Кожен моряка повинен мати гарантовано право на справедливе поводження у разі затримання незалежно від його національності або місця затримання.

More news with tag #In World

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.


Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на

підтримку України, організованому

Європейською конфедерацією профспілок (ETUC).

Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120

представників різних профспілок Європи.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Thank you for contacting us!