Wilson і ПРМТУ підтримують молодих моряків України

Компанія Wilson у партнерстві із Профспілкою робітників морського транспорту України продовжують підтримувати майбутнє покоління українських моряків.

Десять кадетів, зарахованих на перший курс Херсонської державної морської академії, отримали можливість паралельно навчатися в Литовській морській академії в Клайпеді завдяки спільним зусиллям ПРМТУ та норвезького судновласника Wilson.

«Цей момент є особливо важливим для ПРМТУ, адже ми віримо, що проєкт стане ключем до великих і важливих змін у вашому житті. Ви отримуєте унікальну можливість здобути нові знання, обмінятися досвідом та розширити свої професійні горизонти.

Кожен з вас має проявляти серйозну відповідальність у рамках цього проєкту: навчатись, розвиватись та бути ініціативним щодня. Ми знаємо, що це може бути непросто, але ми піклуємося про вас і завжди будемо підтримувати, адже ми прагнемо створити покоління висококваліфікованих морських кадрів, готових до викликів майбутнього, - підкреслив Голова ПРМТУ Олег Григорюк. - Пам’ятайте, що ви є частиною Профспілки і ми завжди поруч, готові допомогти вам на кожному кроці. Ваш успіх — це наш спільний успіх для всієї морської індустрії, і ми віримо у вас».

Wilson – це одна з провідних європейських компаній-судновласників у секторі каботажних перевезень з великим флотом із 130 суден дедвейтом 1500-8500 тонн. Щорічно Wilson перевозить близько 15 млн. тонн сухих вантажів Європою, здійснюючи понад 10 тисяч судозаходів у порти на рік. Для компанії Wilson український ринок є одним із ключових провайдерів моряків. Саме тому, підкреслюючи прихильність до розвитку українських молодих спеціалістів у морській галузі, Wilson разом з ПРМТУ продовжують будувати амбітні плани.

Перш ніж долучитися до перспективного проєкту, кадети пройшли співбесіду з представником судновласника та Профспілки, де було визначено відповідність першокурсників критеріям, серед яких конкурсний бал при вступі, рівень знання англійської мови, додаткові навички та таланти. Також перевагу віддавали дітям з соціально вразливих категорій населення, дітям військовослужбовців та дітям з зон активних бойових дій.

«Щиро дякую всім за вашу зацікавленість у приєднанні до проєкту компанії Wilson спільно із ПРМТУ. Я з нетерпінням чекаю, коли цей проєкт розпочнеться. Сподіваюся, що ви, кандидати на навчання в Литовській морській академії, завдяки цій ініціативі, зможете розвиватися та стати майбутніми морськими лідерами, - зазначив Менеджер з морського персоналу Бйорн-Торе Сел`єлід. - Наразі ми обрали десять кандидатів для участі в цьому проєкті, але у майбутньому плануємо розширити можливості для більшої кількості моряків з України. Вибір десяти кандидатів був нелегким, адже кожен з вас має великий потенціал. Я сам був на вашому місці і розумію, як складно знайти своє місце, свій шлях та обрати освіту. Але враховуючи свій досвід, я 100% впевнений, що у вас все вийде.

Отже, ми зробили цей важливий крок разом, і я з радістю чекаю можливості ближче з вами познайомитися та підтримати ваш розвиток».

Проєкт передбачає гарантоване проходження практики на суднах компанії, охоплює окремі спеціальності та надає можливість кадетам перетнути державний кордон для початку навчання у ЛМА. У рамках проєкту забезпечується оплата за навчання в обох навчальних закладах (для кадетів, зарахованих на контрактну форму навчання у ХДМА) та проживання в гуртожитку Литовської академії.

Крюїнг-менеджер Інна Мартиненко також відзначає потенціал розвитку програми навчання: «Мені дуже приємно бути частиною цієї великої програми разом з ПРМТУ. Ми хотіли б залучити більше людей, але наразі маємо можливість підтримати лише десятьох. Ваші зусилля та наполегливість обов’язково приведуть до успіху. Ми знаємо, як важливо не втрачати себе у процесі навчання. Тож працюйте старанно, вірте у свої сили, і ваше прагнення обов'язково принесе плоди».

Це вже третя ініціатива, яку ПРМТУ втілює спільно з партнерами для кадетів Херсонської державної морської академії. Кожен з цих проєктів є свідченням прагнення Профспілки підтримувати молоде покоління морських спеціалістів та забезпечувати їм найкращі умови для навчання і розвитку. Лише разом можна створити міцний фундамент для майбутнього української морської індустрії, об’єднавши зусилля досвідчених професіоналів і амбітної молоді.

Більше новин з тегом #Молодь

Золота нагорода ITF за захист інтересів транспортників

На 46-му Конгресі ITF Михайло Кірєєв, перший заступник Голови ПРМТУ, був удостоєний Золотої нагороди, що символізує визнання його непохитної відданості справі працівників транспорту в усьому світі.

Захід на знак солідарності з Україною

У рамках 46-го Конгресу ITF у Марракеші, де зустрілися понад дві тисячі працівників транспорту з усього світу, відбувся важливий захід на знак солідарності з Україною.

У Марокко стартував 46-й Конгрес Міжнародної федерації транспортників (ITF)

Захід, що проходить кожні п'ять років на різних континентах, цього разу зібрав делегатів в Африці, щоб акцентувати увагу на правах працівників транспорту у цьому регіоні.

Трудова міграція та профспілки: шляхи до гідних умов праці

У світі, що стрімко змінюється, трудова міграція стала невід’ємною частиною глобальної економіки. В умовах, коли мільйони людей шукають можливості для кращого життя, представники профспілок виступають захисниками прав трудових мігрантів, забезпечуючи їм гідні умови праці.

Дякуємо за звернення!