Спільна цільова інспекційна кампанія з перевірки заробітної плати та трудових договорів моряків

Держави-члени Токійського та Паризького Меморандумів про взаєморозуміння (MoU) щодо контролю державою порту розпочнуть спільну інспекційну кампанію для перевірки заробітної плати та трудових договорів моряків. Метою цих заходів є підвищення обізнаності у судноплавній галузі щодо вимог з заробітної плати та трудових договорів моряків та контроль відповідності суден цим умовам.

Ця інспекційна кампанія проводитиметься протягом трьох місяців, починаючи з 1 вересня 2024 року до 30 листопада 2024 року. Шляхом регулярних інспекцій державою порту кампанія перевірятиме конкретні сфери, пов'язані із заробітною платою екіпажів, трудовими договорами моряків та фінансовими гарантіями (репатріація та відповідальність судновласників) відповідно до Конвенції MLC, 2006.

За час проведення кампанії судно підлягатиме лише одній такій перевірці.

Офіцери державного портового контролю використовуватимуть заздалегідь розроблену анкету для оцінки відповідності зарплати екіпажу, трудових договорів моряків і фінансового забезпечення вимогами MLC, 2006.

У разі виявлення невідповідностей дії держави порту можуть варіюватися від фіксації недоліків та надання капітану вказівки виправити їх протягом певного періоду часу до затримання судна до усунення серйозних невідповідностей або до прийняття державою порту пропозиції щодо плану дій. У разі затримання судна, інформація про нього публікується в щомісячних списках затриманих суден на веб-сайтах Токійського і Паризького меморандумів про взаєморозуміння.

Результати кампанії будуть проаналізовані, а висновки будуть представлені керівним органам обох Меморандумів для можливого подання до Міжнародної організації праці та Міжнародної морської організації.

Більше новин з тегом #Моряки

Реалії та виклики для ПРМТУ в умовах війни в Україні: Олег Григорюк в інтерв'ю норвезькому виданню FriFagbevegelse

Під час війни робота Профспілки робітників морського транспорту України набула нових масштабів і значення. Моряки та портовики, що працюють під загрозою ракетних ударів, щодня стикаються з небезпекою та невизначеністю. Портова інфраструктура постійно зазнає атак, але ПРМТУ продовжує підтримувати своїх спілчан як в Україні, так і за кордоном, водночас дякуючи міжнародним партнерам за допомогу.

Золота нагорода ITF за захист інтересів транспортників

На 46-му Конгресі ITF Михайло Кірєєв, перший заступник Голови ПРМТУ, був удостоєний Золотої нагороди, що символізує визнання його непохитної відданості справі працівників транспорту в усьому світі.

ПРМТУ закликала 46-ий Конгрес ITF підтримати українських транспортників

16-го жовтня під час Конгресу ITF пройшла Конференція моряків, яка стала особливо важливою для ПРМТУ та українських моряків.

«Ми стоїмо перед вами, захищаючи вас»

Голова ПРМТУ Олег Григорюк на Конференції докерів у рамках 46-го Конгресу ITF наголосив на необхідності міжнародної підтримки у часи війни:

Дякуємо за звернення!