Профспілки США і України приєдналися до профспілок Австралії

Членські організації ITF в США і Україні чинять тиск на національні уряди в зв'язку з кризою змін екіпажів

Профспілковий рух підсилює тиск на уряди з метою вирішити проблему зростаючої кризи змін екіпажів, який зачіпає близько 200 тис. моряків. Минулого тижня профспілки США і України приєдналися до профспілок Австралії, закликаючи до змін.

Так, глави шести морських профспілок США звернулися до Державного секретаря і Міністра оборони США з настійним закликом надати допомогу американським морякам, які перебувають за кордоном. Листи були підписані президентами американських профспілок SIU, AMO, MEBA, MM & P, SUP і MFOW. Профспілкові лідери заявляють, що американські моряки «виявилися в пастці на борту вантажних суден, нездатні покинути їх або повернутися додому внаслідок карантинних заходів, пов'язаних з Covid-19».

За зверненням шести американських профспілок надійшов лист, направлене Михайлом Кірєєвим, Головою Профспілки робітників морського транспорту України (ПРМТУ) на адресу Президента і Прем'єр-міністра країни.

ПРМТУ є членською організацією ITF і однією з найбільших профспілок моряків у світі.

Спільно з Генеральним секретарем ITF Стівом Коттоном, ПРМТУ закликала українських лідерів «вжити всіх можливих заходів для захисту прав і законних інтересів українських моряків, забезпечити належне виконання рекомендацій міжнародних організацій, спрямованих на полегшення пересування моряків і морського персоналу».

Моряки повинні отримати доступ до регулярних змін екіпажу, а це означає, що Україна повинна ввести «виняткові правила», які дозволять морякам світу переміщатися через кордони України і використовувати авіаційний та інший транспорт, щоб дістатися додому.

У той же час, Президент ITF Педді Крамлін, від імені ITF і Морської профспілки Австралії (MUA), звернувся до прем'єр-міністра Австралії з проханням негайно і на національному рівні запобігти цієї зростаючої гуманітарної кризи.

Заклики з боку США і України зміцнюють глобальну кампанію, яка має на меті забезпечити ставлення до моряків, докерів і рибалок як до «ключових працівників» під час пандемії з боку міжнародних урядів, а також належну повагу і поводження, що відповідають тому внеску, які привносять транспортники у цей неспокійний час.

У повідомленні також йдеться, що зростає ризик серйозних наслідків бездіяльності для урядів, оскільки все більше моряків борються із погіршенням психічного здоров'я і накопиченою втомою, вимушено перебуваючи на борту і при цьому забезпечуючи безпечну експлуатацію суден.

Джерело: https://www.itfglobal.org/en/news/itf-affiliates-i...

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!