IMO опублікує список портів, відкритих для змін екіпажів

На цьому тижні відбулося віртуальне засідання Комітету з безпеки на морі (MSC) Міжнародної морської організації (IMO), на якому було погоджено оприлюднення списку портів світу, де дозволено проводити зміни екіпажів, з зазначенням протоколів змін в окремих державах. IMO повідомила, що буде публікувати цю інформацію про порти для судноплавних компаній, щоб полегшити планування і здійснення змін в умовах пандемії Covid-19.

Делегати, які брали участь у віртуальному засіданні, також схвалили опубліковані в травні Протоколи змін екіпажів IMO, що містять поради з найкращої практики безпечного проведення змін екіпажів під час пандемії.

Представник Міжнародної палати судноплавства (ICS), який надавав сприяння в розробці протоколів, повідомив: «Криза змін екіпажів і раніше впливає на сотні тисяч моряків по всьому світу, і нам необхідно, щоб слова невідкладно почали підкріплюватися реальними діями».

Згідно електронного ресурсу Inchcape, сьогодні тільки 26 країн світу повністю відкриті для змін екіпажів.

Також повідомляється, що Міністерство транспорту Філіппін заявило про намір відкрити для змін екіпажу ще два філіппінських порта: Давао на крайньому півдні та Батангас в центрі країни, на додачу до вже відкритих для змін портам Маніла, Батаан, Субик і Себу. Таким чином, Міністр транспорту Філіппін Артур Тугаде підтвердив, що він, як і раніше, активно прагне перетворити державу на найбільший центр змін екіпажів світу.

Більше новин з тегом #Моряки

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!