Херсонській державній морській академії 185 років!

У 2019 році Херсонська державна морська академія відзначає 185-річчя з дня свого заснування. До цієї дати приурочені важливі і урочисті події, які проходять протягом усього цього року.

Так, 31 жовтня відбулися урочисті збори колективу ХДМА, в яких взяли участь почесні гості, серед яких представник Профспілки робітників морського транспорту України. Ювілярів чекали безліч поздоровлень і подарунків, яскрава концертна програма, нагородження співробітників ВНЗ грамотами та подяками. Представник ПРМТУ передала співробітникам Академії почесні нагороди Федерації профспілок України і Профспілки робітників морського транспорту України.

У залі засідань вченої ради відбулося підписання договору про співпрацю між Херсонською державною морською академією, компанією «Нібулон» та Науковим парком ХДМА «Інновації морської індустрії». Генеральний директор ТОВ СП «Нібулон», Герой України Олексій Вадатурський привітав партнерів з ювілеєм закладу і висловив упевненість, що угода принесе користь всім сторонам і буде сприяти більш ефективному впровадженню досягнень науки в освітню і практичну діяльність.

Після урочистої частини у навчального корпусу №1 висадили липову алею на честь Міжнародного дня Чорного моря, який відзначається 31 жовтня.

Більше новин з тегом #Учні

Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

ITF Seafarers' Trust: допомога курсантам – інвестиція в майбутнє

Протягом багатьох років Україна посідає провідні позиції щодо підготовки морських кадрів для міжнародного ринку праці. Низка кращих судноплавних компаній набирають українських курсантів і готують молодих та перспективних моряків для роботи на своїх суднах.

Ключовий пріоритет Профспілки: зосередження на майбутніх моряках

Світова морська індустрія, згідно з даними міжнародних аналітичних ресурсів, стикається зі скрутнощами через нестачу кваліфікованих кадрів.

Молоде покоління українських моряків

Цей тиждень у Литовській морській академії був наповнений заходами, що надихають молоде покоління на досягнення нових вершин.

Дякуємо за звернення!