Циркуляр IMO: Продовження терміну дії морських документів

Генеральний секретаріат Міжнародної морської організації (IMO) обізнаний про те, що з огляду на ситуацію, що склалася в світі через спалах COVID-19 і введення карантинних обмежень, у багатьох державах-членах IMO був припинений процес видачі та продовження сертифікатів морякам, як того вимагає Міжнародна конвенція про підготовку, дипломування моряків та несення вахти (Конвенція ПДНВ), 1978 г., з поправками.⠀

Зокрема, в циркулярі IMO № 4204 / Add.5 від 17 березня 2020 р. говориться, що дії, які початі в усьому світі в результаті спалаху коронавируса, ставлять перед державами-членами IMO серйозні завдання із забезпечення безперервної підготовки моряків, підтвердження сертифікатів, а також видачі підтверджень до робочих дипломів моряків. Документ рекомендує державам-членам IMO (зокрема, їх компетентним органам) і органам Державного портового контролю (ДПК) дотримуватися прагматичного і практичного підходу щодо продовження сертифікатів і підтверджень до робочих дипломів моряків. Державам-членам також пропонується повідомляти IMO про практичні заходи, що вжиті їх компетентними органами, відповідальними за видачу морських документів, а також місцевими органами ДПК.⠀

Нагадаємо, що 17 березня 2020 р Профспілка робітників морського транспорту України направила на адресу Міністерства інфраструктури України та її підвідомчого органу Державної служби морського і річкового транспорту лист з проханням підготувати відповідні нормативно-правові акти для забезпечення продовження терміну дії сертифікатів моряків-громадян України, які перебувають на борту суден.

Більше новин з тегом #Моряки

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Double Bookkeeping, або подвійна бухгалтерія

Ще один вид обману та обкрадання моряків

«Ракета вибухнула у 500 метрах від нашого судна»

Розповів член екіпажу судна PINOCCHIO, атакованого хуситами

Дякуємо за звернення!