Українські моряки визнані державами Європейського Союзу

За даними звіту EMSA - децентралізованого агентства Європейського Союзу, що забезпечує контроль за виконанням європейського законодавства в сфері морської безпеки, - станом на 31 грудня 2019 року Україна потрапила в список лідерів серед країн, що не входять в ЄС за кількістю офіцерів, які мають сертифікати відповідності, визнані державами-членами ЄС.


Нагадаємо, що в квітні 2019 року Європейський парламент проголосував за перегляд Директиви 2008/106 / EC про мінімальний рівень підготовки моряків. Перегляд мав на увазі зміну системи визнання морської освіти і сертифікації моряків в ЄС. Нові поправки до цієї Директиви встановили механізм для збору інформації про свідчення і сертифікати, виданих морякам державами-членами Європейського Союзу.

Статистичний огляд, представлений в звіті EMSA, показав, що серед держав, які не входять до ЄС, але видають сертифікати відповідності, визнані державами Європейського Союзу, Україна займає другу позицію з 23 449 моряками. У філіппінців сертифікати, які визнають держави-члени ЄС, є у 39 145 моряків, в Російській Федерації - у 16 766, в Індії - у 8 594 і в Туреччині - у 4 997 моряків.

Більше новин з тегом #В світі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!