Профспілки США і України приєдналися до профспілок Австралії

Членські організації ITF в США і Україні чинять тиск на національні уряди в зв'язку з кризою змін екіпажів

Профспілковий рух підсилює тиск на уряди з метою вирішити проблему зростаючої кризи змін екіпажів, який зачіпає близько 200 тис. моряків. Минулого тижня профспілки США і України приєдналися до профспілок Австралії, закликаючи до змін.

Так, глави шести морських профспілок США звернулися до Державного секретаря і Міністра оборони США з настійним закликом надати допомогу американським морякам, які перебувають за кордоном. Листи були підписані президентами американських профспілок SIU, AMO, MEBA, MM & P, SUP і MFOW. Профспілкові лідери заявляють, що американські моряки «виявилися в пастці на борту вантажних суден, нездатні покинути їх або повернутися додому внаслідок карантинних заходів, пов'язаних з Covid-19».

За зверненням шести американських профспілок надійшов лист, направлене Михайлом Кірєєвим, Головою Профспілки робітників морського транспорту України (ПРМТУ) на адресу Президента і Прем'єр-міністра країни.

ПРМТУ є членською організацією ITF і однією з найбільших профспілок моряків у світі.

Спільно з Генеральним секретарем ITF Стівом Коттоном, ПРМТУ закликала українських лідерів «вжити всіх можливих заходів для захисту прав і законних інтересів українських моряків, забезпечити належне виконання рекомендацій міжнародних організацій, спрямованих на полегшення пересування моряків і морського персоналу».

Моряки повинні отримати доступ до регулярних змін екіпажу, а це означає, що Україна повинна ввести «виняткові правила», які дозволять морякам світу переміщатися через кордони України і використовувати авіаційний та інший транспорт, щоб дістатися додому.

У той же час, Президент ITF Педді Крамлін, від імені ITF і Морської профспілки Австралії (MUA), звернувся до прем'єр-міністра Австралії з проханням негайно і на національному рівні запобігти цієї зростаючої гуманітарної кризи.

Заклики з боку США і України зміцнюють глобальну кампанію, яка має на меті забезпечити ставлення до моряків, докерів і рибалок як до «ключових працівників» під час пандемії з боку міжнародних урядів, а також належну повагу і поводження, що відповідають тому внеску, які привносять транспортники у цей неспокійний час.

У повідомленні також йдеться, що зростає ризик серйозних наслідків бездіяльності для урядів, оскільки все більше моряків борються із погіршенням психічного здоров'я і накопиченою втомою, вимушено перебуваючи на борту і при цьому забезпечуючи безпечну експлуатацію суден.

Джерело: https://www.itfglobal.org/en/news/itf-affiliates-i...

Більше новин з тегом #ITF

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Дякуємо за звернення!