Профспілка попереджає моряків: не рекомендуємо Caribana Lines SA

В даний час компанія-менеджер суден Caribana Lines SA відмовляється розрахуватися по заробітній платі з екіпажем свого судна Caribana Express (IMO 7816123, прапор Панами) - громадянами України, Куби та іншими, посилаючись на фінансові труднощі.

За нашою інформацією, судно працювало на лінії Іспанія - Алжир, і з 30 жовтня 2020 року перебуває в порту Кастельон-де-ла-Плана, Іспанія, де трудовою претензією екіпажу займається ITF Інспекція в Іспанії. Судно затримано адміністрацією прапора: має цілу низку проблем з документами.

Проблеми, з якими екіпаж звернувся за допомогою в ITF - заборгованість по заробітній платі (понад півроку) і прострочені контракти (деякі члени екіпажу провели на судні більше 12 місяців). Нещодавно ITF Іспанії вдалося списати деяких членів екіпажу - громадян Куби, на заміну яким прибули моряки з України.

Профспілка передбачає, що незабаром компанія буде знову намагатися зробити заміну екіпажу на Caribana Express, пропонуючи роботу нашим морякам-українцям. Щоб уникнути проблем під час контракту з цим роботодавцем, ми настійно рекомендуємо нашим морякам не брати пропозицій про роботу на судні Caribana Express.

Більше новин з тегом #Моряки

Основні питання військового обліку для моряків

Профспілка робітників морського транспорту України провела для моряків інформаційну зустріч-семінар з питань нововведень у військовому обліку, які діють з 18.05.2024 року. Зустріч була проведена у дистанційному режимі. Моряки мали можливість поставити питання, які їх найбільше цікавлять, та отримати вичерпну фахову юридичну інформацію.

ПРМТУ у парламенті Румунії

20 червня Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, виступив у парламенті Румунії в Бухаресті, де відбулося засідання Комітету моряків Східної, Центральної Європи та Норвегії (SCOCEEN).

ПРМТУ зустрілась з моряками в Румунії

В рамках спільного проєкту Профспілки робітників морського транспорту України та ITF Seafarers' Trust ПРМТУ організувала першу зустріч з українськими моряками, які тимчасово перебувають у Румунії. Це важлива подія, адже наша мета – бути поруч з членами Профспілки, попри складні обставини, в яких вони опинилися через війну в Україні.

Дорогі моряки, з професійним святом!

Сьогодні, 25 червня, відзначається Міжнародний день моряка.

Дякуємо за звернення!