Профспілка попереджає моряків: не рекомендуємо Caribana Lines SA

В даний час компанія-менеджер суден Caribana Lines SA відмовляється розрахуватися по заробітній платі з екіпажем свого судна Caribana Express (IMO 7816123, прапор Панами) - громадянами України, Куби та іншими, посилаючись на фінансові труднощі.

За нашою інформацією, судно працювало на лінії Іспанія - Алжир, і з 30 жовтня 2020 року перебуває в порту Кастельон-де-ла-Плана, Іспанія, де трудовою претензією екіпажу займається ITF Інспекція в Іспанії. Судно затримано адміністрацією прапора: має цілу низку проблем з документами.

Проблеми, з якими екіпаж звернувся за допомогою в ITF - заборгованість по заробітній платі (понад півроку) і прострочені контракти (деякі члени екіпажу провели на судні більше 12 місяців). Нещодавно ITF Іспанії вдалося списати деяких членів екіпажу - громадян Куби, на заміну яким прибули моряки з України.

Профспілка передбачає, що незабаром компанія буде знову намагатися зробити заміну екіпажу на Caribana Express, пропонуючи роботу нашим морякам-українцям. Щоб уникнути проблем під час контракту з цим роботодавцем, ми настійно рекомендуємо нашим морякам не брати пропозицій про роботу на судні Caribana Express.

Більше новин з тегом #Моряки

Золота нагорода ITF за захист інтересів транспортників

На 46-му Конгресі ITF Михайло Кірєєв, перший заступник Голови ПРМТУ, був удостоєний Золотої нагороди, що символізує визнання його непохитної відданості справі працівників транспорту в усьому світі.

ПРМТУ закликала 46-ий Конгрес ITF підтримати українських транспортників

16-го жовтня під час Конгресу ITF пройшла Конференція моряків, яка стала особливо важливою для ПРМТУ та українських моряків.

«Ми стоїмо перед вами, захищаючи вас»

Голова ПРМТУ Олег Григорюк на Конференції докерів у рамках 46-го Конгресу ITF наголосив на необхідності міжнародної підтримки у часи війни:

Захід на знак солідарності з Україною

У рамках 46-го Конгресу ITF у Марракеші, де зустрілися понад дві тисячі працівників транспорту з усього світу, відбувся важливий захід на знак солідарності з Україною.

Дякуємо за звернення!