Профспілка попереджає моряків: не рекомендуємо Caribana Lines SA

В даний час компанія-менеджер суден Caribana Lines SA відмовляється розрахуватися по заробітній платі з екіпажем свого судна Caribana Express (IMO 7816123, прапор Панами) - громадянами України, Куби та іншими, посилаючись на фінансові труднощі.

За нашою інформацією, судно працювало на лінії Іспанія - Алжир, і з 30 жовтня 2020 року перебуває в порту Кастельон-де-ла-Плана, Іспанія, де трудовою претензією екіпажу займається ITF Інспекція в Іспанії. Судно затримано адміністрацією прапора: має цілу низку проблем з документами.

Проблеми, з якими екіпаж звернувся за допомогою в ITF - заборгованість по заробітній платі (понад півроку) і прострочені контракти (деякі члени екіпажу провели на судні більше 12 місяців). Нещодавно ITF Іспанії вдалося списати деяких членів екіпажу - громадян Куби, на заміну яким прибули моряки з України.

Профспілка передбачає, що незабаром компанія буде знову намагатися зробити заміну екіпажу на Caribana Express, пропонуючи роботу нашим морякам-українцям. Щоб уникнути проблем під час контракту з цим роботодавцем, ми настійно рекомендуємо нашим морякам не брати пропозицій про роботу на судні Caribana Express.

Більше новин з тегом #Моряки

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

Дякуємо за звернення!