Камерун ухвалив новий закон про морську безпеку

Через півроку після того, як Рада Безпеки ООН прийняла текст, який зобов'язує країни Гвінейської затоки запровадити кримінальну відповідальність за піратство та збройний розбій на морі, Камерун ухвалив закон про боротьбу з піратством та підвищення безпеки морського судноплавства у своїх водах.

Президент країни - Поль Бійя, підписав закон 27 грудня, що означає, що Камерун став другою країною в регіоні, після Нігерії, що прийняв національну правову базу боротьби з піратством і морськими злочинами.

Закон вважається важливою віхою у морській безпеці Гвінейської затоки, оскільки національна морська влада Камеруну уповноважена карати за будь-які незаконні дії, що загрожують безпечному судноплавству в його територіальних водах.

Примітно, що закон займає жорстку позицію щодо правопорушень, пов'язаних із піратством, тероризмом на борту суден, забрудненням водних шляхів та фінансуванням актів піратства. За всі ці злочини у разі успішного винесення обвинувального вироку покаранням є довічне ув'язнення. Штрафи варіюються від 16 тисяч до 4 мільйонів доларів, все залежить від скоєного злочину.

Хоча територіальні води Камеруну залишаються відносно безпечними, кілька випадків піратства, зареєстрованих з 2019 року, спонукали уряд вжити заходів. Основна мета полягала в тому, щоб гарантувати безпеку суден на якірній стоянці Доула, переважно використовуючи місцеву збройну охорону на борту суден. Існуюча правова база має діяти як надійний засіб стримування піратських банд.

Більше новин з тегом #В світі

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Дякуємо за звернення!