Камерун ухвалив новий закон про морську безпеку

Через півроку після того, як Рада Безпеки ООН прийняла текст, який зобов'язує країни Гвінейської затоки запровадити кримінальну відповідальність за піратство та збройний розбій на морі, Камерун ухвалив закон про боротьбу з піратством та підвищення безпеки морського судноплавства у своїх водах.

Президент країни - Поль Бійя, підписав закон 27 грудня, що означає, що Камерун став другою країною в регіоні, після Нігерії, що прийняв національну правову базу боротьби з піратством і морськими злочинами.

Закон вважається важливою віхою у морській безпеці Гвінейської затоки, оскільки національна морська влада Камеруну уповноважена карати за будь-які незаконні дії, що загрожують безпечному судноплавству в його територіальних водах.

Примітно, що закон займає жорстку позицію щодо правопорушень, пов'язаних із піратством, тероризмом на борту суден, забрудненням водних шляхів та фінансуванням актів піратства. За всі ці злочини у разі успішного винесення обвинувального вироку покаранням є довічне ув'язнення. Штрафи варіюються від 16 тисяч до 4 мільйонів доларів, все залежить від скоєного злочину.

Хоча територіальні води Камеруну залишаються відносно безпечними, кілька випадків піратства, зареєстрованих з 2019 року, спонукали уряд вжити заходів. Основна мета полягала в тому, щоб гарантувати безпеку суден на якірній стоянці Доула, переважно використовуючи місцеву збройну охорону на борту суден. Існуюча правова база має діяти як надійний засіб стримування піратських банд.

More news with tag #In World

ПРМТУ представила Україну в Програмі розвитку портових працівників

За сприянням Профспілки робітників морського транспорту України, ПРМТУ та ДП «Адміністрація морських портів України» представили Україну в Програмі розвитку портових працівників (при обробці насипних вантажів) — Portworker Development Programme in Bulk Terminals (PDPII), запровадженій Міжнародною організацією праці. Навчання проходило на базі Корейського портового навчального інституту Бусану, який є найкращим експертним закладом з підготовки портових працівників в Кореї.

Порядок надання гарантій компенсації шкоди фрахтувальникам, операторам, власникам морських суден та суден внутрішнього плавання

Затверджено Порядок надання гарантій компенсації

шкоди фрахтувальникам, операторам та/або

власникам морських суден та суден внутрішнього плавання

Frequently asked questions about time limits for accepting new applications for consular services

Comment by the Ministry of Foreign Affairs of Ukraine

Criminalisation: An International Issue

Find out more about how the International Transport Workers' Federation (ITF) is tackling the unfair treatment of seafarers following incidents and suspected maritime crimes

Thank you for contacting us!