Хороший сон, відпочинок і благополуччя

В умовах, коли країни приймають більш жорсткі заходи, щоб стримати поширення коронавирусной інфекції COVID-19, самоізоляція, перерви в роботі або ж переробки, особливо, у працівників морського сектору, можуть вплинути на тривалість і якість сну.

5 листопада відбулася онлайн дискусія на тему: «Хороший сон, відпочинок і благополуччя».

В онлайн зустрічі взяли участь доктор Сайед Асіф Альтаф - глобальний координатор програми ITF з питань благополуччя, Лена Дайрінг - представник жінок в Секції моряків ITF, Еліна Караван - голова молодіжної ради ПРМТУ, Андрій Куліков, другий помічник капітана, член ПРМТУ.

Учасники обговорили, як недосип впливає на імунну систему. «Якщо ви недостатньо спите, то противірусна система просто не встигає відновитися, тим самим пригнічується. «Це робить нас вразливими до будь-яких інфекцій, - говорить доктор Асіф. - Нервова система також безпосередньо залежить від того, як ви дотримуєтеся режим сну. Мозок працює, навіть коли ми спимо, але в режимі «енергозбереження», все процеси сповільнюються. Якщо ми не даємо достатнього часу відпочинку голові, то нервові клітини збуджуються, працюють понаднормово, настрій стає тривожним, агресивним, пригніченим тощо. Мозок стає нездатним до трудової діяльності, працездатність падає».

Кілька порад від доктора Азіфа для якісного сну:

- Дотримуйтеся режиму;

- Уникайте вживання кави і алкоголю, намагайтеся не курити ввечері;

- Уникайте фізичної активності або складних завдань прямо перед сном;

- Спіть на досить широкому ліжку і на зручній подушці, щоб була можливість комфортно розтягнутися;

- Провітрюйте приміщення перед тим, як лягати спати, і переконайтеся, що в спальні оптимальна температура.

Учасники дискусії також говорили про те, що втома на робочому місці завжди асоціюється з небезпекою, бо може впливати на здатність людини виконувати роботу продуктивно і безпечно. Це не тільки фізіологічний, але і психологічний стан людини.

Тому рекомендуємо особливу увагу звернути на кількість годин роботи і тривалість відпочинку.

Бережіть себе!

Більше новин з тегом #Моряки

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Дякуємо за звернення!