Хороший сон, відпочинок і благополуччя

В умовах, коли країни приймають більш жорсткі заходи, щоб стримати поширення коронавирусной інфекції COVID-19, самоізоляція, перерви в роботі або ж переробки, особливо, у працівників морського сектору, можуть вплинути на тривалість і якість сну.

5 листопада відбулася онлайн дискусія на тему: «Хороший сон, відпочинок і благополуччя».

В онлайн зустрічі взяли участь доктор Сайед Асіф Альтаф - глобальний координатор програми ITF з питань благополуччя, Лена Дайрінг - представник жінок в Секції моряків ITF, Еліна Караван - голова молодіжної ради ПРМТУ, Андрій Куліков, другий помічник капітана, член ПРМТУ.

Учасники обговорили, як недосип впливає на імунну систему. «Якщо ви недостатньо спите, то противірусна система просто не встигає відновитися, тим самим пригнічується. «Це робить нас вразливими до будь-яких інфекцій, - говорить доктор Асіф. - Нервова система також безпосередньо залежить від того, як ви дотримуєтеся режим сну. Мозок працює, навіть коли ми спимо, але в режимі «енергозбереження», все процеси сповільнюються. Якщо ми не даємо достатнього часу відпочинку голові, то нервові клітини збуджуються, працюють понаднормово, настрій стає тривожним, агресивним, пригніченим тощо. Мозок стає нездатним до трудової діяльності, працездатність падає».

Кілька порад від доктора Азіфа для якісного сну:

- Дотримуйтеся режиму;

- Уникайте вживання кави і алкоголю, намагайтеся не курити ввечері;

- Уникайте фізичної активності або складних завдань прямо перед сном;

- Спіть на досить широкому ліжку і на зручній подушці, щоб була можливість комфортно розтягнутися;

- Провітрюйте приміщення перед тим, як лягати спати, і переконайтеся, що в спальні оптимальна температура.

Учасники дискусії також говорили про те, що втома на робочому місці завжди асоціюється з небезпекою, бо може впливати на здатність людини виконувати роботу продуктивно і безпечно. Це не тільки фізіологічний, але і психологічний стан людини.

Тому рекомендуємо особливу увагу звернути на кількість годин роботи і тривалість відпочинку.

Бережіть себе!

Більше новин з тегом #Моряки

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Дякуємо за звернення!