Дорожня карта ICS: глобальна вакцинація моряків

У травні 2021 року Міжнародна морська організація (IМО) випустила Циркуляр із пропозицією всім зацікавленим сторонам ознайомитися і поширити нове керівництво, що розроблене Міжнародною палатою судноплавства (ICS), під назвою «COVID-19 - Дорожня карта вакцинації моряків усього світу» (COVID-19 - Roadmap for vaccination of international seafarers).

В даній дорожній карті викладені процедури, що розроблені для впровадження програм безпечної вакцинації екіпажів суден під час пандемії COVID-19. Вона може використовуватися судноплавними компаніями (їх агентами і представниками і крюїнговими компаніями), морськими адміністраціями та національними службами охорони здоров'я у взаємодії з іншими органами (такими як митна служба, імміграційна служба, прикордонний контроль, адміністрації морських портів і цивільна авіація) на етапах планування та розгортання програм вакцинації.

Дорожня карта, серед іншого, пропонує концепцію по створенню зручних центрів вакцинації моряків (наприклад, в портах або аеропортах), а також перераховує аспекти, на які слід звернути увагу при розробці програм по вакцинації моряків, серед яких:

- планування, створення і управління центром вакцинації, включаючи логістику і сам процес поширення вакцин;

- ведення реєстру моряків і супутньої документації;

- правові аспекти та питання відповідальності.

Ознайомитися з документом можна за посиланням: https://www.ics-shipping.org/.../Coronavirus-COVID-19...

Більше новин з тегом #Моряки

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Дякуємо за звернення!