Українські моряки визнані державами Європейського Союзу

За даними звіту EMSA - децентралізованого агентства Європейського Союзу, що забезпечує контроль за виконанням європейського законодавства в сфері морської безпеки, - станом на 31 грудня 2019 року Україна потрапила в список лідерів серед країн, що не входять в ЄС за кількістю офіцерів, які мають сертифікати відповідності, визнані державами-членами ЄС.


Нагадаємо, що в квітні 2019 року Європейський парламент проголосував за перегляд Директиви 2008/106 / EC про мінімальний рівень підготовки моряків. Перегляд мав на увазі зміну системи визнання морської освіти і сертифікації моряків в ЄС. Нові поправки до цієї Директиви встановили механізм для збору інформації про свідчення і сертифікати, виданих морякам державами-членами Європейського Союзу.

Статистичний огляд, представлений в звіті EMSA, показав, що серед держав, які не входять до ЄС, але видають сертифікати відповідності, визнані державами Європейського Союзу, Україна займає другу позицію з 23 449 моряками. У філіппінців сертифікати, які визнають держави-члени ЄС, є у 39 145 моряків, в Російській Федерації - у 16 766, в Індії - у 8 594 і в Туреччині - у 4 997 моряків.

Більше новин з тегом #В світі

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Дякуємо за звернення!