Заходи ПРМТУ для українських моряків

Шановні українські моряки!

Триває дев’ятнадцятий день героїчної боротьби українського народу проти російської агресії, яка вже принесла мільйонам українських родин горе та смуток. Багато українців наразі постають перед проблемою невизначеності свого майбутнього, пошуку робочого місця, житла для себе та своїх родин.

Ми вживаємо активних заходів для того, щоб кожен український моряк, кожна родина, наскільки це можливо, впевнено дивилися у своє майбутнє.

Що вже зроблено та що дозволяє оптимістично дивитися у майбутнє?

- Ведеться робота з визначення порядку надання дозволу на виїзд за межі України морякам, які направляються для початку роботи на суднах.

За ініціативи ПРМТУ, генеральний секретар ITF Стівен Котон направив відповідне звернення до Президента України Володимира Зеленського (https://mtwtu.org.ua/ru/news/zvernenna-stivena-kot... )

Міністерство інфраструктури України вже розпочато розробку відповідного нормативного акту.

- ПРМТУ підготовлено та направлено до Міністерства інфраструктури України пропозиції із переліком невідкладних заходів державної підтримки українських моряків, серед яких:

  • визначити для моряків порядок та умови перетину державного кордону України, узгодити з крюінговими компаніями України необхідні логістичні коридори;
  • визнати безстроковими свідоцтва фахівця, раніше видані навчально-тренажерними закладами України, на підтвердження проходження моряками обов’язкової підготовки, передбаченої Конвенцією ПДНВ (для напрямів підготовки, що не потребують проходження моряками повторної підготовки);
  • визнати навчально-тренажерні центри, розташовані в державах-членах ЄС, такими, що схвалені Україною для проведення обов’язкової підготовки моряків;
  • терміново відновити роботу Державних кваліфікаційних комісій, оформлення та видачу кваліфікаційних документів;
  • надати повноваження дипломатичним та консульським установам України за кордоном здійснювати функції з видачі посвідчень особи моряка та продовження строку їх дії.
  • - Відновлено роботу сервісних центрів ДП «Моррічсервіс» та роботу Державних кваліфікаційних комісій.

    За інформацією Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків та ДП «Моррічсервіс», станом на цей час відновлено роботу:

  • ДКК в містах Ізмаїл та Одеса, про що можна дізнатися за посиланням: https://itcs.gov.ua/news/detail/161/
  • сервісних центрів ДП «Моррічсервіс» в містах Ізмаїл та Одеса, детальна інформація за посиланням: https://www.facebook.com/morrichservice

  • - До уваги слухачів вищих навчальних закладів морської освіти.

  • Відновлено навчальні заняття з використанням дистанційної форми навчання для слухачів Національного університету «Одеська морська академія»;
  • Слухачі Азовського морського інституту можуть продовжити навчання в НУ «ОМА». Більш детальна інформація за посиланням: http://www.onma.edu.ua
  • Слухачі інших навчальних закладів також можуть продовжити навчання в Дунайському інституті НУ «ОМА». Більш детальна інформація за посиланням: https://dinuoma.com.ua/addtodinuoma

  • - ПРМТУ спільно з морськими інспекторами ITF продовжує надавати постійну підтримку українським морякам у кризових ситуаціях за кордоном.

    ПРМТУ продовжує надавати допомогу та консультації українським морякам у разі порушення їх трудових прав, у тому числі, у випадках затримки виплати заробітної плати, отримання моряками травм на борту суден, а також для врегулювання інших спорів, що виникають з трудових договорів моряків.

    ПРМТУ разом з нашими партнерами по всьому світу продовжує активну роботу, направлену на збереження та утворення нових робочих місць для українських моряків.

    Українська нація вже проявила свої найкращі якості в надекстремальних умовах російської військової агресії: мужність, рішучість, винахідливість, готовність до взаємодопомоги.

    Всі судновласники завжди відзначали ці риси у якості ключових переваг українських моряків.

    Ми впевнені, що кожен український моряк зможе своєчасно отримати всі необхідні документи та продовжити свою активну кар’єру для забезпечення доброту своїх родин та розвитку України як вільної, незалежної морської держави.

    Слава Україні!

    З повагою,

    Голова ПРМТУ

    Олег Григорюк

    More news with tag #Students

    Сьогодні - Всесвітній день охорони праці

    Професійна спілка робітників морського транспорту України провела нараду уповноважених представників з питань охорони праці, присвячену Всесвітньому дню охорони праці.

    Actions in emergencies

    Actions to take during an air raid, how to protect yourself from rocket or artillery fire, explosive devices and actions to take if they are found, actions to take in case of chemical or radiation hazards, fire safety in the current environment, emergency first aid - these are extremely relevant and important knowledge that can protect you from disaster and save your life.

    Meeting in the Norwegian Parliament

    Oleg Grygoriuk,Chairman of the Marine Transport Workers' Trade Union (MTWTU), met with Ine Marie Eriksen Søreide, the Head of the Committee on International Relations in the Norwegian Parliament. Eriksen Søreide has played significant roles in the Norwegian government, notably as the Foreign Minister from 2017 to 2021, becoming the first woman to hold this position. Previously, she served as the Minister of Defence from 2013 to 2017. As a member of the Conservative Party, she was elected to the Parliament from Oslo in 2005.

    ITF Seafarers' Trust: Helping Cadets - Investment in Future

    For many years, Ukraine has been a leader in training maritime personnel for the international labour market. A number of the best shipping companies employ Ukrainian cadets and train young and prospective seafarers to work on their vessels.

    Thank you for contacting us!