Заходи ПРМТУ для українських моряків

Шановні українські моряки!

Триває дев’ятнадцятий день героїчної боротьби українського народу проти російської агресії, яка вже принесла мільйонам українських родин горе та смуток. Багато українців наразі постають перед проблемою невизначеності свого майбутнього, пошуку робочого місця, житла для себе та своїх родин.

Ми вживаємо активних заходів для того, щоб кожен український моряк, кожна родина, наскільки це можливо, впевнено дивилися у своє майбутнє.


Що вже зроблено та що дозволяє оптимістично дивитися у майбутнє?


- Ведеться робота з визначення порядку надання дозволу на виїзд за межі України морякам, які направляються для початку роботи на суднах.

За ініціативи ПРМТУ, генеральний секретар ITF Стівен Котон направив відповідне звернення до Президента України Володимира Зеленського (https://mtwtu.org.ua/ru/news/zvernenna-stivena-kot... )

Міністерство інфраструктури України вже розпочато розробку відповідного нормативного акту.


- ПРМТУ підготовлено та направлено до Міністерства інфраструктури України пропозиції із переліком невідкладних заходів державної підтримки українських моряків, серед яких:

  • визначити для моряків порядок та умови перетину державного кордону України, узгодити з крюінговими компаніями України необхідні логістичні коридори;
  • визнати безстроковими свідоцтва фахівця, раніше видані навчально-тренажерними закладами України, на підтвердження проходження моряками обов’язкової підготовки, передбаченої Конвенцією ПДНВ (для напрямів підготовки, що не потребують проходження моряками повторної підготовки);
  • визнати навчально-тренажерні центри, розташовані в державах-членах ЄС, такими, що схвалені Україною для проведення обов’язкової підготовки моряків;
  • терміново відновити роботу Державних кваліфікаційних комісій, оформлення та видачу кваліфікаційних документів;
  • надати повноваження дипломатичним та консульським установам України за кордоном здійснювати функції з видачі посвідчень особи моряка та продовження строку їх дії.

  • - Відновлено роботу сервісних центрів ДП «Моррічсервіс» та роботу Державних кваліфікаційних комісій.

    За інформацією Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків та ДП «Моррічсервіс», станом на цей час відновлено роботу:

  • ДКК в містах Ізмаїл та Одеса, про що можна дізнатися за посиланням: https://itcs.gov.ua/news/detail/161/
  • сервісних центрів ДП «Моррічсервіс» в містах Ізмаїл та Одеса, детальна інформація за посиланням: https://www.facebook.com/morrichservice

  • - До уваги слухачів вищих навчальних закладів морської освіти.

  • Відновлено навчальні заняття з використанням дистанційної форми навчання для слухачів Національного університету «Одеська морська академія»;
  • Слухачі Азовського морського інституту можуть продовжити навчання в НУ «ОМА». Більш детальна інформація за посиланням: http://www.onma.edu.ua
  • Слухачі інших навчальних закладів також можуть продовжити навчання в Дунайському інституті НУ «ОМА». Більш детальна інформація за посиланням: https://dinuoma.com.ua/addtodinuoma

  • - ПРМТУ спільно з морськими інспекторами ITF продовжує надавати постійну підтримку українським морякам у кризових ситуаціях за кордоном.

    ПРМТУ продовжує надавати допомогу та консультації українським морякам у разі порушення їх трудових прав, у тому числі, у випадках затримки виплати заробітної плати, отримання моряками травм на борту суден, а також для врегулювання інших спорів, що виникають з трудових договорів моряків.

    ПРМТУ разом з нашими партнерами по всьому світу продовжує активну роботу, направлену на збереження та утворення нових робочих місць для українських моряків.

    Українська нація вже проявила свої найкращі якості в надекстремальних умовах російської військової агресії: мужність, рішучість, винахідливість, готовність до взаємодопомоги.

    Всі судновласники завжди відзначали ці риси у якості ключових переваг українських моряків.

    Ми впевнені, що кожен український моряк зможе своєчасно отримати всі необхідні документи та продовжити свою активну кар’єру для забезпечення доброту своїх родин та розвитку України як вільної, незалежної морської держави.


    Слава Україні!


    З повагою,

    Голова ПРМТУ

    Олег Григорюк

    Більше новин з тегом #Учні

    Дії в надзвичайних ситуаціях

    Дії під час повітряної тривоги, як уберегтися при ракетному чи артилерійському обстрілі, вибухонебезпечні предмети та дії в разі їх знаходження, дії при хімічній або радіаційній небезпеці, пожежна безпека в поточних умовах, невідкладна домедична допомога — надзвичайно актуальні та важливі знання, які можуть уберегти від лиха та врятувати людське життя.

    Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

    Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

    ITF Seafarers' Trust: допомога курсантам – інвестиція в майбутнє

    Протягом багатьох років Україна посідає провідні позиції щодо підготовки морських кадрів для міжнародного ринку праці. Низка кращих судноплавних компаній набирають українських курсантів і готують молодих та перспективних моряків для роботи на своїх суднах.

    Ключовий пріоритет Профспілки: зосередження на майбутніх моряках

    Світова морська індустрія, згідно з даними міжнародних аналітичних ресурсів, стикається зі скрутнощами через нестачу кваліфікованих кадрів.

    Дякуємо за звернення!