Візит делегації регіонального офісу МОП в Україні

На запрошення Профспілки робітників морського транспорту України (ПРМТУ) до Одеси з місією прибула делегація МОП під керівництвом Аіди Ліндмайер – директорки регіонального офісу МОП в Україні, який був відкритий на початку 2024 року. ПРМТУ організувала для гостей низку ознайомлювальних зустрічей, яка розпочалась в офісі ПРМТУ.

Голова ПРМТУ Олег Григорюк розповів про реалізовані за час повномасштабної війни гуманітарні та соціальні проєкти на підтримку членів ПРМТУ при співпраці з міжнародними партнерами.

Серед іншого обговорили проблематику безпеки працівників морського транспорту, особливо – портової інфраструктури, яка знаходиться під руйнівним прицілом з боку агресору.

Гості також відвідали Морський юніон центр, де на власні очі побачили можливості Профспілки для організації тренінгів, навчання та підготовки членів Профспілки, яким ПРМТУ приділяє увагу майже десятиріччя.

Крім того, делегація МОП познайомилась з проєктом з надання безкоштовних стоматологічних послуг для моряків та членів їхніх сімей Union Dent, який уже кілька років ПРМТУ реалізовує у співпраці спочатку з німецькою профспілкою ver.di, а тепер і з ITF Seafarers' Trust.

Також заплановані зустрічі з представниками Одеської обласної військової (державної) адміністрації, ДП «Адміністрація морських портів України» та Національного університету «Одеська морська академія».

More news with tag #In World

Єгипет ратифікував MLC, 2006

6 червня 2024 року Арабська Республіка Єгипет зробила важливий крок на шляху до покращення умов праці для моряків, ратифікувавши Конвенцію про працю в морському судноплавстві 2006 року (MLC, 2006).

ПРМТУ та IMarEST підписали Меморандум про взаємодію

Профспілка робітників морського транспорту України (ПРМТУ) та Інститут морської техніки, науки та технологій Великобританії (IMarEST) зробили важливий крок на шляху до зміцнення дружніх зв'язків, підписавши Меморандум про взаємодію між IMarEST та ПРМТУ у межах своїх компетенцій як безпосередньо, так і за посередництва Одеського відділення IMarEST.

«Якщо ми зможемо вистояти у ці важкі часи, ми переможемо»: в Лондоні пройшов Український морський форум

On June 14, 2024, the Ukrainian Maritime Forum was held in London, organized by the Marine Transport Workers' Trade Union of Ukraine with the support of the International Transport Workers' Federation (ITF) and the State Service for Maritime, Inland Waterway Transport and Shipping of Ukraine.

12 років рабства на судні — Абдул Нассер Салех нарешті вдома

Дванадцять років тому Абдул Нассер Салех приступив до своїх обов'язків механіка на судні Al Maha. Після цього він застряг на борту цього судна на шокуючий термін - 4 000 днів.

Thank you for contacting us!