IMO presents four focus plans for the next four years

International Maritime Organization (IMO) Secretary-General, Arsenio Dominguez, has shared the Organization’s plans and focus areas for the next four years, with the aim of ensuring safer, more secure and environmentally friendly shipping.

Під час прес-конференції в штаб-квартирі IMO в Лондоні Генеральний секретар зазначив, що як глобальна галузь, яка відповідає за транспортування понад 80% товарів по всьому світу, морські перевезення є незамінними.

«Одне, на чому я дуже зосереджений, це зробити цю Організацію більш різноманітною, інклюзивною та прозорою установою», – сказав Арсеніо Домінгес.

Генеральний секретар окреслив чотири стратегічні пріоритети:

- Робота IMO з регулювання міжнародного судноплавства;

- Підтримка держав-членів, особливо малих острівних держав, що розвиваються, і найменш розвинених країн;

- Підвищення обізнаності та іміджу серед громадськості;

- Прозорі відносини з людьми та зацікавленими сторонами.

Підкреслюючи триваючі атаки на міжнародне судноплавство в Червоному морі, Генеральний секретар ще раз засудив атаки та підкреслив першочергову важливість захисту життя моряків. Він продовжив закликати до деескалації напруженості та свободи судноплавства в цьому районі.

Нагадаємо, за оцінками Конференції ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД), за останні два місяці обсяг торгівлі через Суецький канал впав на 42%.

Генеральний секретар підкреслив стійкість судноплавства перед обличчям глобальних викликів і підтвердив, що ІМО веде активний діалог з країнами, галузевими партнерами та міжнародним співтовариством для пошуку рішень.

Крім того, Генеральний секретар надав оновлену інформацію про роботу ІМО щодо декарбонізації судноплавства до 2050 року. Це робить її першою агенцією ООН і першим сектором, який визначив глобальну стратегію скорочення викидів парникових газів, включаючи обов’язкові заходи для досягнення цілей.

Арсеніо Домінгес наголосив на своїй прихильності щодо заохочування культурної прозорості, різноманітності та залучення до роботи ІМО. У грудні 2023 року Організація випробувала пряму трансляцію останнього засідання Асамблеї – найвищого керівного органу Організації, що включає всі 175 держав-членів. Засідання комітетів і підкомітетів також відкриті для ЗМІ.

З моменту вступу на посаду 1 січня 2024 року Генеральний секретар призначив ґендерно збалансовану команду вищого керівництва, розширив багатомовність у процесах ІМО та встановив політику участі лише в публічних заходах або панелях із гендерним представництвом.

More news with tag #In World

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.


Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на

підтримку України, організованому

Європейською конфедерацією профспілок (ETUC).

Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120

представників різних профспілок Європи.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Thank you for contacting us!