Розширено перелік осіб, які підлягають мобілізації

Що змінилось для моряків із прийняттям нового Закону, який розширює перелік осіб, що підлягають мобілізації?

До 30 червня 2023 року всі військовозобов'язані, які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністюта/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи, не підлягали призову по мобілізації.

З 30 червня 2023 року відстрочку від призову по мобілізації у ТЦК та СП зможуть отримати лише ті військовозобов'язані, у яких дружина з інвалідністю, один із їх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи, не мають інших осіб, які відповідно до закону зобов'язані їх утримувати. Це встановлено Законом від 28.06.2023 року № 3161-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану».

Однак, ці зміни поки що не стосуються питань перетину кордону.

На цей час моряки, які мають дружину із числа осіб з інвалідністю і супроводжують таку дружину для виїзду за межі України, можуть і надалі перетинати кордон за наявності документів (їх нотаріально засвідчених копій), що підтверджують родинні зв’язки, інвалідність.

Моряки, які мають одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи і супроводжуютьїх для виїзду за межі України, можуть перетинати кордон, якщо нададуть документи, визначені у пункті 2-1Правил перетинання державного кордону громадянами України (постанова Уряду від 27.01.1995 р. № 57)

More news with tag #In World

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.


Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на

підтримку України, організованому

Європейською конфедерацією профспілок (ETUC).

Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120

представників різних профспілок Європи.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Thank you for contacting us!