Маршаллові острови: всі судна повинні мати на борту аптечку

Республіка Маршаллові Острови (РМО) випустила посібник з медичної допомоги, в якому описані вимоги до аптечки та ведення документації на борту судна, основні обов'язки та підготовка з надання медичної допомоги.

Конвенція про працю в морському судноплавстві встановила стандарти надання медичної допомоги на борту судна і на березі. Маршаллові Острови підкреслюють, що всі судна повинні мати на борту аптечку, а відповідні рекомендації щодо ліків і медичних засобів, які повинні знаходитися на борту, містяться в Міжнародному керівництві по судновій медицині і додатку до нього, опублікованому ВООЗ.

Зокрема, щодо перевезення лікарських засобів і медичних матеріалів слід дотримуватися наступних рекомендацій:

- Усі судна повинні бути забезпечені аптечками з розрахунком, щоб укомлектування (типи, дозування і кількість ліків, медикаментів і обладнання) відповідало конкретному маршруту судна, його експлуатації та кількості людей на борту.

- Усі судна валовою місткістю понад 500 тонн повинні, окрім інших вимог, забезпечити машинне відділення і камбуз стандартними аптечками першої медичної допомоги.

- Судна, в тому числі пасажирські, що перевозять 100 і більше осіб і зазвичай здійснюють міжнародні рейси тривалістю понад три доби, зобов'язані мати на борту кваліфікованого лікаря, відповідального за надання медичної допомоги.

- Для пересувних морських бурових установок і пересувних морських установок вимога про наявність лікаря на борту може бути задоволена наявністю кваліфікованого лікаря або медсестри, які перебувають у межах досяжності вертольоту, для отримання медичних послуг на березі.

- Точний перелік медикаментів, медичного обладнання та витратних матеріалів повинен бути визначений судновласником або оператором після консультації з кваліфікованим медичним працівником, наприклад, судновим лікарем або фармацевтом.

- Судна, включаючи пороми, що перевозять небезпечні вантажі або їх залишки, повинні додатково дотримуватися Міжнародного кодексу морського перевезення небезпечних вантажів (IMDG) і вказівок останнього видання Керівництва з надання першої медичної допомоги у разі нещасних випадків, пов'язаних з небезпечними вантажами (MFAG).

- Якщо вантаж, класифікований як небезпечний, не включений в останнє видання MFAG, необхідна інформація про характер речовин, пов'язані з ним ризики, необхідні засоби індивідуального захисту, відповідні медичні процедури і специфічні антидоти повинна бути надана морякам в рамках суднової політики з охорони праці та здоров'я.

Посібник за посиланням: https://safety4sea.com/wp-content/uploads/2023/09/Marshall-Islands-Medical-Care-Aboard-Ship-and-Ashore-2023_09.pdf

More news with tag #In World

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.


Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на

підтримку України, організованому

Європейською конфедерацією профспілок (ETUC).

Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120

представників різних профспілок Європи.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Thank you for contacting us!