Журналісти за зміни - соціальні питання на першу смугу

В Одесі з триденним візитом перебуває делегація журналістів з Грузії, Азербайджану, Вірменії, Молдови, Білорусі, України та Росії. Тут вони беруть участь в тренінгу на тему: «Журналісти за зміни - соціальні питання на першу смугу». Організовано захід представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні.

Дана організація є найстарішим політичним фондом Німеччини, що володіє багатими соціал-демократичними традиціями з дня свого заснування у 1925 році. Фонд був заснований як політичний заповіт Фрідріха Еберта, першого президента Німеччини, який був обраний демократичним шляхом, і ім'ям якого був названий фонд.

Одне із завдань фонду - допомогти налагодити соціальні відносини на нових партнерських засадах, а також стабілізувати діалог між профспілками і роботодавцями.

Сьогодні, у другий день тренінгу, журналісти відвідали офіс Профспілки робітників морського транспорту України. Вони познайомилися з роботою Профспілки щодо захисту прав українських моряків і докерів, з напрямками взаємодії з Міністерством закордонних справ України, з конкретними перемогами Профспілки у вирішенні проблемних ситуацій, в які потрапляли українські моряки.

Голова ПРМТУ Михайло Кірєєв і його Перший заступник Олег Григорюк відповіли на питання журналістів, які були приємно здивовані масштабами роботи Профспілки.

Далі відбулася зустріч з керівництвом ДП «Контейнерний термінал Одеси» і головою первинної профспілкової організації ПРМТУ на даному підприємстві. У журналістів була можливість відразу почути і сторону профспілки, і сторону роботодавця.

«Ми прагнемо до того, щоб журналісти розбиралися в темах захисту соціальних і трудових прав, профспілкового руху - всього того, що стосується соціально важливих питань. Так, вони не завжди популярні, але вони несуть дуже важливу місію, і це потрібно висвітлювати, - зазначив Андрій Макаренко, керівник регіонального представництва фонду. - Всі ми представляємо країни, які мають загальний пострадянський контекст, схожі проблеми. Сьогодні ми отримали унікальну можливість поспілкуватися як з профспілковими лідерами, так і з роботодавцями. Це цінний досвід для нас».

Після закінчення зустрічі журналістів запросили на екскурсію по терміналах ДП «КТО», де розповіли про роботу підприємства та відповіли на запитання журналістів.

Більше новин з тегом #Портовики

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції SEKO

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції братської профспілки SEKO (Швеція). Лідери цієї профспілки одні з перших підтримали ПРМТУ з початку агресії росії.

Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

Підтримка транспортників - спілчан ПРМТУ

За ініціативою ПРМТУ та за сприянням ITF-ETF SOLIDARITY FUND допомогу у вигляді 1 500 продуктових наборів отримають українські транспортники, члени ПРМТУ.

Solidarity – doker's mentality!

Канадські портовики з Міжнародної спілки берегових робітників і складських служб (ILWU) висловили солідарну підтримку українським колегам із Дунайського регіону, які сьогодні працюють в екстремально тяжких умовах через війну в Україні.

Дякуємо за звернення!