До уваги моряків: територіальні води Ірану небезпечні

ITF отримала інформацію про те, що у Перській затоці, Ормузькій протоці, Оманській затоці, Аравійському і Червоному морях, Аденській затоці і Індійському океані повідомляється про підвищену небезпеку. Суднам рекомендується звести до мінімуму переходи через територіальні води Ірану.

Судам, що проходять через Ормузьку протоку в межах N25 ° - N28 ° і E054 ° - E058 °, пропонується вжити заходів безпеки, як описано в плані з охорони судна (Ship Security Plan, SSP), відповідно до 2 рівня охорони Міжнародного кодексу з охорони суден і портових засобів (Кодекс ОСПЗ; International Ship and Port Facility Security Code, ISPS Code).

Відповідно до 2 рівня охорони Кодексу ОСПЗ, план з охорони судна повинен запроваджувати заходи, які застосовуються у разі підвищеної морської небезпеки, що вимагає пильності та більш жорсткого контролю над охороною судна.

Відповідно, ITF закликає всіх моряків проявляти виняткову пильність при переході/роботі в даному районі і негайно повідомляти про будь-яку загрозу відповідній владі.

ITF і ПРМТУ продовжуватимуть уважно стежити за ситуацією і надавати інформацію для забезпечення безпеки моряків.

Див. Ппопередження MARAD / MSCI тут: https://bit.ly/2QVY7VE

Більше новин з тегом #Моряки

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Дякуємо за звернення!