Відеоконференція з МІУ

29 березня 2021 року в режимі відеоконференції відбулася робоча зустріч представників системних крюїнгових компаній, вищих морських навчальних закладів з посадовими особами Міністерства інфраструктури України

Модератором виступив Сергій Казанцев - голова Центру розвитку морського транспорту України. Олег Григорюк, Перший заступник Голови ПРМТУ представив на зустрічі Профспілку робітників морського транспорту України.

Основною темою заходу стало обговорення проекту наказу Міністерства інфраструктури та проекту постанови Кабінету Міністрів України, якими передбачається введення системи комп'ютерного тестування моряків при підтвердженні кваліфікації в Державних кваліфікаційних комісіях.

Нагадаємо, що дані проекти містять значні суперечності, не дозволяють належним чином встановити, яка саме система комп'ютерного тестування буде використовуватися, як будуть захищені персональні дані моряків, чи буде усунуто можливість «зовнішнього» впливу на результати тестування, які саме посадові особи будуть приймати остаточне рішення про підтвердження кваліфікації моряків.

Крім того, всі поточні ініціативи Міністерства сконцентровані тільки на етапі проведення засідання ДКК і не стосуються інших етапів надання морякам адміністративних послуг, на яких моряки постійно стикаються з ознаками скоєння проти них корупційних дій.

На жаль, переважна більшість питань від учасників зустрічі так і залишилися без відповіді.

ПРМТУ наполягає на ревізії поточного критичного становища в питаннях підготовки і дипломування моряків, закликає Міністерство інфраструктури негайно продовжити діалог на принципах прозорості для негайного системного врегулювання поточної катастрофічної ситуації.

Більше новин з тегом #Моряки

Остерігайтесь шахраїв

Ризики для моряків під час пошуку роботи

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції SEKO

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції братської профспілки SEKO (Швеція). Лідери цієї профспілки одні з перших підтримали ПРМТУ з початку агресії росії.

Українські судновласники та українські моряки: спільні проблеми, що потребують термінового вирішення

Збройна агресія росії проти України та блокування українських морських портів вчергове оголила проблему фактично повної втрати Україною тоннажу суден, які експлуатуються під Державним прапором України.

Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

Дякуємо за звернення!