В АМПУ підвели підсумки роботи за 2018 рік

7 лютого у Національному університеті «Одеська морська академія» відбулася розширена нарада за підсумками роботи ДП «Адміністрація морських портів України» у 2018 році і перспективам його розвитку на 2019 рік з участю представників керівного складу апарату управління підприємства, керівних підрозділів і представників профспілкових організацій, що діють в філіях АМПУ.

Участь в заході взяв Голова Профспілки робітників морського транспорту України Михайло Кірєєв.

«ПРМТУ рада позитивним результатам діяльності АМПУ. Для нас це дуже важливо, тому що більша частина портовиків підприємства є членами Профспілки робітників морського транспорту України, - зазначив у своєму виступі Михайло Кірєєв. - Для нас важливо, щоб у цих людей була стабільна робота, гідна заробітна плата і високі соціальні гарантії».

Михайло Кірєєв також позначив актуальні питання, які сьогодні необхідно обговорювати і знайти їх прийнятне рішення. «Нас турбують питання тендерних закупівель охоронних послуг деяких філій АМПУ, заплановане скорочення співробітників капітанії портів, є ряд проблем по концесії Херсонського порту. Окремо хочеться виділити ситуацію з морськими тренажерними центрами. Якщо, як планується, буде створений єдиний тренажерний центр в Одесі, як працівникам портофлоту, припустимо з Маріуполя, нести витрати на дорогу, на проживання, щоб отримати сертифікат зі збільшенням вартості в 5 разів? Я вважаю, що це питання також стосується АМПУ», - підкреслив Михайло Кірєєв.

Крім того, мова йшла і про те, що в минулому році АМПУ збільшило своє представництво в комісії з укладення та контролю за виконання Галузевої угоди. «Галузева угода - це настільна книга для роботодавців, профспілок і працівників портів. Тому ми цінуємо участь АМПУ в даній комісії, ми чекаємо нових ідей, нового бачення, ми відкриті до конструктивного соціального діалогу», - зазначив Михайло Кірєєв.

У свою чергу, Райвіс Вецкаганс подякував Профспілці робітників морського транспорту України за плідну співпрацю і вручив Михайлу Кірєєву пам'ятний подарунок.

Більше новин з тегом #Портовики

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції SEKO

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції братської профспілки SEKO (Швеція). Лідери цієї профспілки одні з перших підтримали ПРМТУ з початку агресії росії.

Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

Підтримка транспортників - спілчан ПРМТУ

За ініціативою ПРМТУ та за сприянням ITF-ETF SOLIDARITY FUND допомогу у вигляді 1 500 продуктових наборів отримають українські транспортники, члени ПРМТУ.

Solidarity – doker's mentality!

Канадські портовики з Міжнародної спілки берегових робітників і складських служб (ILWU) висловили солідарну підтримку українським колегам із Дунайського регіону, які сьогодні працюють в екстремально тяжких умовах через війну в Україні.

Дякуємо за звернення!