Український моряк отримав нагороду IMO

14 серпня 2020 року український моряк Михайло Миронюк був відзначений подякою Міжнародної морської організації (IMO) за рішучість і лідерські якості, проявлені ним під час піратського нападу на судно ANUKET AMBER.

Танкер ANUKET AMBER, який працював в Західній Африці захопили пірати, внаслідок чого частина екіпажу була викрадена, включаючи трьох старших офіцерів – капітана, старшого помічника та старшого механіка. На борту судна залишилися лише два офіцери – Михайло Миронюк, який вперше пішов в рейс на посаді другого помічника капітана, і другий механік. Наш співвітчизник самостійно вів судно дві доби, зокрема, відремонтував пошкоджене піратами радіообладнання, встановив зв’язок з місцевою владою та домовився з французьким військовим фрегатом про супровід судна до безпечного місця.


Церемонія нагородження мала відбутися в рамках Асамблеї IMO в листопаді 2019 року, але з певних причин її перенесли, а в 2020 році свої корективи вніс COVID-19. Наразі Михайло отримав заслужену нагороду з рук Морського амбасадора доброї волі IMO в Україні, Першого заступника Голови Професійної спілки робітників морського транспорту України Олега Григорюка.


У лютому 2019 року наш моряк був відзначений подякою Державного секретаря Міністерства закордонних справ України та, за подання ПРМТУ і підтримки МЗС, номінований на нагороду IMO «За відвагу на морі». Варто зазначити, що Михайло Миронюк став першим з українців, удостоєним такої відзнаки за 13 років її існування.

Більше новин з тегом #Моряки

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Дякуємо за звернення!