Тайм-менеджмент і планування

Великі міжнародні компанії вже давно зрозуміли, що синергія в організації не менш важлива, ніж класичні професійні навички. І причиною того стало усвідомлення, що співробітник не діє окремо від решти команди.

Для найбільш ефективної роботи потрібно взаєморозуміння і вміння діяти як єдине ціле. Саме це стало причиною усвідомлення необхідності розвитку надпрофесійних - гнучких навичок для поліпшення особистісних і соціальних навичок працівників.

Актуальній темі тайм-менеджменту і планування була присвячена сьогоднішня зустріч для моряків-членів ПРМТУ, яка пройшла в Морському юніон центрі. Своїм досвідом з учасниками заходу поділився консультант з безпеки на морі, засновник проєкту MarSkillUp для працівників морської індустрії, капітан Павло Гусєв.

«Часто нам здається, що роботи на судні так багато, що не вистачить 24 годин, щоб все зробити. Насправді, тайм-менеджмент - це важлива складова успішної людини. Уміння правильно управляти часом в сучасному світі, коли рахунок йде на години або, навіть, хвилини - це реальність, в якій ми живемо», - каже Павло Гусєв.

Сьогоднішній семінар був спрямований на підвищення ефективності роботи на судні без додаткових витрат часу, сил і енергії. «У багатьох моряків немає чіткого розуміння, що таке надпрофесійні навички і як їх застосовувати, тому що їх ніхто цьому не вчив, а якщо і вчив, то дуже поверхово. Найчастіше це залишається на відкуп моряку, - вважає Павло. - Візьмемо, наприклад, капітанів, які добре навчалися в одному ВНЗ, в одній групі, отримали одні і ті ж професійні навички, однакові документи, чим вони можуть відрізнятися один від одного? Тільки надпрофесійних навичками. Саме розвиток гнучких навичок дозволить вивести ефективність екіпажу судна на рівень, недосяжний для інших. Адже ми вже давно не ділимо екіпаж на «палубу» і «машину», вважаючи, що ми всі одна команда».

Спікер розібрав з моряками такі питання, як: введення в тайм-менеджмент, планування і його етапи, основи S.M.A.R.T. структури, прокрастинація і її вплив на роботу, боротьба з відволікаючими факторами, делегування як інструмент тайм-менеджменту.

«Я дуже сподіваюся, що інформація, якою я поділився з колегами, буде корисна для них. Навіть якщо вони хоча б спробують застосувати ці знання в своїй роботі, значить ми зробили щось позитивне і потрібне морякам», - зазначив Павло Гусєв.

Більше новин з тегом #Моряки

Остерігайтесь шахраїв

Ризики для моряків під час пошуку роботи

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції SEKO

ПРМТУ взяла участь у Конгресі Морської секції братської профспілки SEKO (Швеція). Лідери цієї профспілки одні з перших підтримали ПРМТУ з початку агресії росії.

Українські судновласники та українські моряки: спільні проблеми, що потребують термінового вирішення

Збройна агресія росії проти України та блокування українських морських портів вчергове оголила проблему фактично повної втрати Україною тоннажу суден, які експлуатуються під Державним прапором України.

Зустріч ПРМТУ у Парламенті Норвегії

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, зустрівся з Іне Марі Еріксен Сьорейде – Головою Комітету міжнародних зв'язків у Парламенті Норвегії, яка відігравала значні ролі в уряді Норвегії, зокрема, міністра закордонних справ з 2017 по 2021 рік. Вона також стала першою жінкою на цій посаді. Раніше Іне Марі обіймала посаду міністра оборони з 2013 по 2017 рік. Як член Консервативної партії, вона була обрана у 2005 році членом Парламенту від Осло.

Дякуємо за звернення!