Судноплавна галузь: Таблиця показників діяльності держав прапора 2022/2023

ICS опублікувала щорічну таблицю показників діяльності держав прапора судноплавної галузі, в якій підкреслюється, що кількість держав прапора, звітуючих про стандарти праці моряків, збільшилася на 25% порівняно з минулим роком.

Щороку держави прапора повинні звітувати про дотримання трудових стандартів в рамках своїх аудиторських зобов’язань перед МОП. Деякі з трудових стандартів, що стосуються моряків, включають репатріацію моряків, забезпечення належних житлових умов, охорону здоров'я та медичне обслуговування.

Цього року 67,6% держав прапора подали звіти, що на 25% більше, ніж минулорічний показник в 42,9%. Це свідчить про зростаюче усвідомлення важливості цієї сфери.

Подальше підвищення рівня звітності по трудовим стандартам є життєво важливим для підтримки добробуту моряків. Оскільки судноплавна галузь рухається в напрямку діджиталізації та «зеленого» переходу, відбудуться зміни і в тому, як працюють моряки.

Завдяки збільшенню та вдосконаленню звітності, галузь може визначити, як забезпечити належні умови праці для моряків у всьому світі. Зокрема, Гай Платтен, генеральний секретар ICS сказав:

«Таке значне зростання звітності щодо трудових стандартів МОП є дуже багатообіцяючим. Моряки є життєво важливою ланкою в ланцюжках поставок, завдяки яким здійснюється 90% світової торгівлі. Їхній добробут має бути головним пріоритетом, і, збільшуючи кількість звітів, ми можемо визначити, що ще необхідно зробити для поліпшення стандартів».

Він також додав, що «з впровадженням нових технологій на борту суден нам слід переконатися, що інновації не принесуть шкоди безпеці. Продовжуючи звітувати про трудові стандарти, ми можемо поліпшити умови праці наших моряків, озброїти їх необхідними для роботи навичками, і забезпечити справедливий перехід для всіх».

У таблиці також повідомляється, що цього року рекордна кількість адміністрацій прапорів (49) досягли повного кваліфікаційного статусу за програмою Qualship21 Берегової охорони США.

Ініціатива спрямована на нагородження компаній, операторів і суден, які демонструють найвищу прихильність до якості та безпеки шляхом впровадження найвищого рівня відповідності міжнародним стандартам, законам і правилам США.

Як і в попередні роки, низка держав прапора досягли всіх зелених/позитивних показників у Таблиці показників діяльності держав прапора ICS 2022/2023. До них відносяться:

  • Багами
  • Бермуди
  • Кайманові острови
  • Данія
  • Франція
  • Німеччина
  • Греція
  • Острів Мен
  • Італія
  • Японія
  • Ліберія
  • Мальта
  • Маршаллові острови
  • Нідерланди
  • Норвегія
  • Панама
  • Сінгапур
  • Велика Британія.

Серед 10 найбільших суднових реєстрів (за дедвейтом), що охоплюють понад 79% світового торговельного флоту, лише два мають один негативний показник, тоді як решта вісім мають усі позитивні показники.

Серед держав прапора з найнижчими показниками, одна держава прапора (Того) включена до чорних/цільових списків за трьома режимами оцінювання з боку Port State Control (Паризький меморандум, Токійський меморандум і щорічний звіт USCG).

Докладніше з таблицею можна ознайомитись за посиланням:

https://safety4sea.com/wp-content/uploads/2023/01/ICS-Shipping-Industry-Flag-State-Performance-Table-2022-2023-2023_01.pdf

Більше новин з тегом #В світі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Відкритий лист до ООН

Спільний відкритий лист представників морської індустрії Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

Дякуємо за звернення!