Соціальний захист працівників-мігрантів

В Республіці Молдова відбувся семінар з обміну досвідом у галузі соціального захисту працівників-мігрантів, організований Національною конфедерацією профспілок Молдови за підтримки Міжнародної організації праці.

Профспілкові активісти України, Молдови та Таджикистану обговорювали виклики сьогоднішніх реалій та ділилися досвідом у вирішенні соціальних проблем, які стали результатом військової агресії росії проти України.

Семінар порушив важливі питання щодо захисту працівників-мігрантів, ратифікації та імплементації конвенцій МОП, ролі профспілок та соціальних партнерів у процесі підтримки мігрантів.

Наразі далеко за кордонами нашої країни знаходяться тисячі українців, які потребують робочих місць. Питання працевлаштування постало дуже гостро перед урядами європейських країн, зокрема і в Молдові. Незважаючи на те, що найбільше громадян України знайшли притулок у дружній Польщі, за кількістю біженців на душу населення саме Молдова посідає лідируючу позицію в Європі.

Сергеюс Гловацкас, офіс-менеджер з Європи та Центральної Азії Бюро МОП у справах трудящих (ILO-ACTRAV), наголосив, що семінар організований, у тому числі для просування міжнародних стандартів, які сприяють підтримці працівників-мігрантів та інтеграції їх у ринок праці.

Представники ПРМТУ розповіли про виклики, з якими зіткнулися українські моряки та портовики, про допомогу та проекти, організовані для них з боку Профспілки та міжнародних партнерів. Так, з початку березня минулого року, з перших днів війни, ПРМТУ самотужки організував евакуацію сімей моряків до кордону Республіки Молдова. Крім того, протягом усього часу ПРМТУ за підтримки Міжнародної організації праці надав в Ізмаїльському міжнародному клубі моряків безкоштовне житло з харчуванням для переселенців із регіонів, що постраждали від бойових дій.

Більше новин з тегом #В світі

Поширені питання щодо тимчасових обмежень у прийнятті нових заяв на надання консульських послуг

Коментар МЗС України

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Солідарність без кордонів: європейські профспілки підтримують Україну

Цього тижня ПРМТУ взяла участь у Профспілковому саміті на підтримку України, організованому Європейською конфедерацією профспілок (ETUC). Він пройшов 22-23 квітня у м. Люблін (Польща) та об'єднав близько 120 представників різних профспілок Європи.

Дякуємо за звернення!