Сінгапур залишається найбільш завантаженим у світі портом з перевалки та бункерування

Незважаючи на пандемію COVID-19, що триває, у 2022 році порт Сінгапуру залишався відкритим і пов'язаним з іншими портами світу. Порт Сінгапуру показав рекордно високу пропускну здатність контейнерів – 37,5 TEU. Обсяг бункерування також залишався високим, вдруге перевищивши 50 млн. тонн.

Сінгапур також був визнаний провідним морським містом світу вп'яте поспіль (у міжнародному порівняльному дослідженні Норвезького класифікаційного товариства DNV та норвезької консалтингової компанії Menon Economics AS). Це – переконливе свідчення досягнень Сінгапуру не лише в портовому секторі, а й в якості міжнародного морського центру у сфері судноплавних послуг та морських технологій.

Міністр транспорту та відповідальний міністр торговельних відносин С. Ісваран на заході «Новорічні бесіди Сінгапурського морського фонду» оголосив про успішну роботу порту Сінгапур у 2021 році та позначив чотири напрямки розвитку: стійкість, цифровізація, декарбонізація та таланти. Саме за цими напрямами, відповідно до оновленої «Карти трансформації галузі морського транспорту», уряд спрямовуватиме свої зусилля з метою розвитку морського сектору та проведення консультацій з галуззю та профспілками.

Морський Сінгапур показав себе стійким, незважаючи на проблеми пандемії за останні два роки. Я впевнений, що тісне тристороннє партнерство між урядом, промисловістю і профспілками, що триває, допоможе нам пройти етап відновлення і дозволить державі стати ще сильнішою», – сказав міністр.

Більше новин з тегом #Моряки

«Ви можете досягти всього, чого захочете: жінки спроможні на все»

Катерина Гойман з дитинства мріяла про морські пригоди. Кожен вільний момент вона проводила біля Чорного моря, дивлячись на судна, що вирушали в подорожі. Так вона відчувала себе частинкою цього великого світу, де кожен день приносить нові враження та виклики. Таким чином, вона вирішила, що її майбутнє пов'язане саме з морем.

Криміналізація моряків: міжнародна проблема

Дізнайтеся більше про те, як Міжнародна федерація транспортників (ITF) бореться з несправедливим ставленням до моряків після інцидентів і підозр у злочинах на морі

Аналітика даних Інспекторату ITF у дії

Стаття-коментар Сета Пайєра, Керівника відділу даних та досліджень Міжнародної федерації транспортників

ПРМТУ звернулася до МЗС України за роз'ясненнями

Після оголошення МЗС України тимчасовогопризупинення з 23.04.2024 року вчинення консульських дій у закордонних дипломатичних установах за заявами громадян України чоловічої статі від 18 до 60 років (окрім дій, пов’язаних зоформленням посвідчень особи на повернення в Україну), ПРМТУ отримала численні запити від моряків, громадян України, які знаходяться за кордоном.

Дякуємо за звернення!