З Міжнародним днем моряка!

Сьогодні Міжнародний день моряка, тема якого в цьому році - «Я на борту» (I Am On Board). Цим Міжнародна морська організація (IMO) вирішила звернути увагу громадськості на питання гендерної рівності у судноплавстві.

Сьогодні 90% всіх товарів потрапляють до споживачів завдяки морякам. Всього ж в галузі зайнято понад 1,5 млн. людей. За даними Міжнародної федерації транспортників, тільки 2% від цієї цифри становлять жінки, більшість з яких працюють на круїзних і пасажирських поромних суднах. Жінки вносять вагомий вклад у розвиток міжнародного судноплавства, проявляючи себе в досить широкому спектрі морських професій, однак IMO вирішила зосередити увагу громадськості саме на брак жінок на борту суден.

Профспілка робітників морського транспорту України об'єднує 47 тисяч українських моряків, з них понад 300 - жінки-моряки. ПРМТУ твердо впевнена, часи, коли вважали, що жінка на борту - до біди, вже давно в минулому.

У всі часи професія моряка була складною і небезпечною, вимагала особистої мужності, сили духу, дисципліни, незалежно від гендерної приналежності.

Спасибі вам, дорогі моряки, за вашу працю!

Зі святом, з Міжнародним Днем моряка!

Більше новин з тегом #Молодь

Дії в надзвичайних ситуаціях

Дії під час повітряної тривоги, як уберегтися при ракетному чи артилерійському обстрілі, вибухонебезпечні предмети та дії в разі їх знаходження, дії при хімічній або радіаційній небезпеці, пожежна безпека в поточних умовах, невідкладна домедична допомога — надзвичайно актуальні та важливі знання, які можуть уберегти від лиха та врятувати людське життя.

ITF Seafarers' Trust: допомога курсантам – інвестиція в майбутнє

Протягом багатьох років Україна посідає провідні позиції щодо підготовки морських кадрів для міжнародного ринку праці. Низка кращих судноплавних компаній набирають українських курсантів і готують молодих та перспективних моряків для роботи на своїх суднах.

Ключовий пріоритет Профспілки: зосередження на майбутніх моряках

Світова морська індустрія, згідно з даними міжнародних аналітичних ресурсів, стикається зі скрутнощами через нестачу кваліфікованих кадрів.

Молоде покоління українських моряків

Цей тиждень у Литовській морській академії був наповнений заходами, що надихають молоде покоління на досягнення нових вершин.

Дякуємо за звернення!