ПРМТУ презентувала пакет пропозицій для підвищення якості надання послуг морякам

У зв'язку з критичною ситуацією, що склалася в сфері надання адміністративних послуг українським морякам, Профспілка робітників морського транспорту України організувала сьогодні координаційну зустріч з представниками Міністерства економічного розвитку України та міжнародними експертами. Це - представники Міжнародної організації праці в Україні, Міністерства фінансів США, Посольства США в Україні, проектів USAID, Офісу реформування адміністративних послуг (EDGE) та інші експерти в сфері морського транспорту.

На сьогоднішній день відсутність статистики щодо моряків призводить до неефективної державної політики в даній сфері. У питаннях надання адміністративних послуг морякам повністю відсутні сучасні IT - технології: немає електронного документообігу, актуальної бази даних. Звичайно, це призводить до низької якості надання послуг - до величезних черг в установах видачі документів морякам, до діяльності посередників, які за винагороду допоможуть прискорити отримання тієї чи іншої послуги.

Щоб поліпшити ситуацію, що склалася, Профспілка презентувала пакет пропозицій для підвищення якості надання послуг морякам, впровадження електронного документообігу та усунення наявних корупційних ризиків. Ці пропозиції були одноголосно підтримані учасниками Круглого столу, який відбувся з ініціативи ПРМТУ 17 липня цього року, а також українськими моряками.

Більше новин з тегом #Моряки

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Дякуємо за звернення!