ПРМТУ і представники морської сфери країни обговорили ключові проблеми моряків

28 жовтня відбулася робоча зустріч з питань у сфері підготовки та дипломування моряків з генеральним директором Директорату морського і річкового транспорту Міністерства інфраструктури України Ярославом Ілясевичем, виконуючим обов'язки голови Морської адміністрації Андрієм Глазковим, а також представниками морських навчальних закладів, великих крюїнгових компаній і їх об'єднань, навчально -тренажерних центрів, Профспілки робітників морського транспорту України та інших учасників морської сфери країни.

В ході робочої зустрічі обговорили ключові проблеми, з якими українські моряки стикаються щодня: роботу ДКК, отримання паспортів моряків, питання проходження плавпрактики тощо.

Більшість питань було пов'язано з передачею повноважень Інспекції з дипломування моряків Морській адміністрації і подальшим її функціонуванням.

Ярослав Ілясевич зазначив, що зараз посилено ведеться робота над механізмами викорінення корупційної складової в системі дипломування моряків і запевнив, що найближчого часу результати такої роботи будуть відчутні.

Що стосується передачі функцій ІПДМ, то виконуючий обов'язки голови морської адміністрації не дав чіткої відповіді, які ресурси будуть задіяні Адміністрацією для виконання 72 функцій, які будуть покладені на неї з 22 листопада 2020 року. Андрій Глазков також зазначив, що на даний момент фахівці для роботи залучаються зі скасованої ІПДМ, але додатковий конкурс на зайняття вакантних місць буде оголошено найближчим часом.

Представники компаній також висловили глибоке занепокоєння поточною ситуацією. Затримка в отриманні документів сьогодні є проблемою номер один, бо моряків не можуть замінити не через закриті кордони, а через відсутність змінників, які чекають на документи з червня-липня.

Проте, пан Глазков висловив упевненість, що найближчим часом всі проблемні аспекти будуть врегульовані.

Ще одне питання, яке встигла підняти ПРМТУ в ході півторагодинної наради, це звернення капітана, який не пройшов ДКК і попросив сприяння у врегулюванні проблеми у Профспілки.

Відповіді, які дав капітан на іспиті, були проаналізовані трьома незалежними експертами. Вони одноголосно відзначили, що моряк відповів на 7 питань правильно, ще 3 питання були задані йому некоректно, одна відповідь була неповною. Пан Глазков пообіцяв особисто розібратися в ситуації, а також акцентував увагу учасників на те, що Адміністрація відкрита до пропозицій і конструктивного діалогу.

Більше новин з тегом #Моряки

Український морський форум (анонс)

Профспілка робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України має честь оголосити про проведення Українського морського форуму.

AMSA: Забезпечення добробуту моряків та контроль за умовами праці на суднах

Питання, пов'язані з дотриманням умов праці на суднах, залишаються однією з найбільш актуальних проблем у морській галузі.

Забезпечення відпочинку для екіпажу: рекомендації IFSMA для представників PSC

Міжнародна федерація асоціацій морських капітанів (IFSMA), Віце-президентом якої є Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, звернулась до Люка Смолдреса, Генерального секретаря Паризького меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю суден державою порту (Paris MOU) стосовно передбачених вимог безпеки та впливу певних адміністративних процесів на екіпаж.

Чому екіпаж судна DALI не може покинути гавань Балтімору?

Минуло три тижні відтоді, як вантажне судно DALI врізалося в міст Френсіса Скотта Кі. Міст обвалився рано вранці 26 березня, в результаті чого загинуло шестеро людей, які працювали на мосту.

Дякуємо за звернення!